Acasă Actualitatea A câștigat la păcănele, dar a ajuns în instanță! Cu ajutorul Av....

A câștigat la păcănele, dar a ajuns în instanță! Cu ajutorul Av. Ciprian Ardelean și-a recuperat banii

0

O nouă hotărâre de referință obținută de avocatul sătmărean Ciprian Ardelean, de la Societatea Civilă de Avocați Huluță, Mureșan și Ardelean. Un client, care a câștigat 26.000 de lei la jocuri de noroc nu și-a primit banii de la societatea reclamată, pe care a acționat-o în judecată și a câștigat pe civil. Iar acum societatea este obligată să-i achite suma respectivă.

Într-un proces civil recent desfășurat la Judecătoria Negrești Oaș, rezultatul a fost în favoarea reclamantului B.G. în disputa sa cu societatea SC T.G. SRL, având ca obiect pretenții.

Contextul Cazului

Reclamantul a solicitat obligarea pârâtei la plata sumei de 26.400 lei, reprezentând un premiu câștigat la un aparat de joc de tip Slot Machine, în urma căruia pârâta a refuzat să îi achite diferența, invocând presupusa fraudare a aparatului de joc. Procesul a inclus detalii legate de câștigul la jocuri de noroc, responsabilitate contractuală, și interpretarea normelor privind exploatarea jocurilor de noroc.

Desfășurarea Procesului

Procesul s-a desfășurat în mai multe etape, cu dezbateri care au avut loc la termenul din 13.09.2023. Grefierul a prezentat un referat al cauzei, iar instanța a amânat pronunțarea până la 28.09.2023. În această perioadă, au fost luate în considerare concluziile și susținerile ambelor părți.

Hotărârea Instanței

După deliberare, instanța a emis un verdict favorabil pentru reclamant. Hotărârea a constatat că reclamantul a dovedit starea de fapt privind neîndeplinirea obligațiilor contractuale de către pârâtă. Aspectele evidențiate în timpul procesului au inclus o amendă aplicată pârâtei de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, confirmând parțial fapta sesizată de reclamant.

Instanța a admis acțiunea civilă formulată de B.G., obligând SC T.G. SRL să plătească suma de 26.400 lei, reprezentând premiul câștigat la aparatul de joc.

Reacții și Implicații

Verdictul instanței a consolidat drepturile reclamantului în calitate de consumator, subliniind responsabilitatea părților în cadrul contractelor. Societatea SC T.G. SRL a fost obligată să suporte și cheltuielile de judecată, demonstrând consecințele nerespectării obligațiilor contractuale și normelor din domeniul jocurilor de noroc.

Concluzie

Acest caz pune în evidență importanța respectării obligațiilor contractuale și necesitatea transparenței în domeniul jocurilor de noroc. Hotărârea judecătorească confirmă că justiția poate servi drept mijloc eficient de protecție a drepturilor consumatorilor în astfel de situații.

Satu Mare Just

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.