Acasă Actualitatea Ziua Eroilor, comemorată mâine la Carei și Satu Mare

Ziua Eroilor, comemorată mâine la Carei și Satu Mare

0

În cadrul ședinței săptămânale de lucru de azi, prefectul Tamas Altfatter, alături de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au stabilit ultimele detalii organizatorice pentru asigurarea comemorării Zilei Eroilor, de Praznicul Înălțării Domnului.

Anul acesta, prin Hotărârea Guvernului nr. 614/03.06.2021 a fost aprobat Programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor – 10 iunie 2021, în baza căruia instituțiile statului organizează ceremonii, activități, manifestări și evenimente cu scopul cinstirii memoriei eroilor români care s-au jertfit pentru Patrie. Astfel, în toată țara, începând cu ora 12.00 vor fi organizate ceremonii militare care vor culmina cu momente de rostire a numelor eroilor căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României. În județul Satu Mare vor fi organizate două ceremonii, una la Monumentul Ostașului Român din municipiul Carei, cu participarea prefectului Altfatter Tamas și a subprefectului Lavinia Kiss și una la Monumentul din Cimitirul Eroilor din Satu Mare, cu participarea subprefectului Radu Bud.

Lista eroilor de război căzuți la datori în războaiele purtate de Armata României  – Evidența eroilor identificați după locurile de înhumare, structurată pe județe și conflicte armate poate fi consultată pe site-ul Ministerului Apărării Naționale  – www.mapn.ro.

Articolul precedentBabeș-Bolyai Cluj-Napoca, în afara topului 1000 al universităților din lume! În trecut a fost pe 492
Articolul următorVaccinarea continuă în județ! La Negrești-Oaș, Tarna Mare, Batarci și Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here