Acasă Actualitatea Centru de vârstnici din județul Satu Mare închis! Funcționa fără acte, bătrânii...

Centru de vârstnici din județul Satu Mare închis! Funcționa fără acte, bătrânii evacuați

0

Au început controalele la caminele de bătrâni și la centrele pentru îngrijirea persoanelor cu handicap, sau asociații pentru copii, conform celor spuse de reprezentanții Prefecturii Satu Mare.

Un centru privat de îngrijire a vârstnicilor din Satu Mare nu a avut autorizație de funcționare, fiindu-i suspendată activitatea. Asta deși funcționa de ani buni fără autorizația sanitară de funcționare.

Așa că, în 10.07.2023 au fost verificate șapte centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârsnice, 3 ale unor asociații și patru ale operatorilor economici (SRL).
Au fost identificate următoarele deficiențe:

  • Neîndeplinirea standardelor de licențiere;
  • funcționare fără autorizație de securitate la incendiu, instalații de semnalizare, detectare și alarmare nefuncționale, lipsa stingătoarelor, a detectoarelor de incendiu;
  • lipsa elementelor de identificare la produse alimentare, veselă degradată, a probelor de alimente;
  • lipsa autorizației de sănătate și securitate în muncă, nerespectarea periodicității instruirilor specifice;
  • lipsa regulamentelor de ordine interioară, a registrelor specifice.
  • Condițiilor de funcționare din punct de vedere al sănătății publice – lipsa autorizației de funcționare DSP

A fost aplicat un număr total de 32 de sancțiuni, din care 11 amenzi în cuantum total de 71.500 lei și 21 de avertismente.
La una din locațiile verificate, cea din Satu Mare, unde s-au aflat 17 persoane rezidente s-a constatat că nu sunt respectate condițiile de funcționare, ca urmare Direcția de Sănătate Publică Satu Mare a dispus măsura de suspendare a activității, urmând ca toate cele 17 persoane vârstnice să fie relocate până la remedierea situației la un centru pentru vârstnici al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare (DGASPC).

Adsense