Acasă Informativ Vor fi cozi la benzinării înainte cu o zi să expire compensarea...

Vor fi cozi la benzinării înainte cu o zi să expire compensarea cu 50 de bani?

1

Așa cum am scris și ieri, suntem în ultima lună în care în România se acordă compensarea cu 50 de bani la litrul de benzină și motorină.

Situația este incertă în privința prelungirii sau nu a perioadei de în care românii să-și ia comubustibil la preț mai mic.

Dacă acestă perioadă de compensare nu va fi prelungită, s-ar putea să asistăm la un nou episod în care oamenii să se înghesuie la benzinării înainte cu câteva zile de 1 octombrie.

Aminyim că luna septembrie este ultima din îm care se va acorda reducerea de 50 de bani la litrul de benzină și motorină în România. După 2 luni, prețurile sunt sub cele de la 1 iulie, dar la motorină au început să crească și cu 20 de bani peste situația din 10 august, când premierul Ciucă spunea că măsura a scăzut prețurile. Schema de compensare voluntară cu 50 de bani la benzină și motorină a intrat în vigoare în data de 1 iulie 2022 , moment la care prețurile la carburanți au scăzut cu marja stabilită de guvern în majoritatea cazurilor. Amintim că Ordonanța de urgență a fost dată pentru perioada 1 iulie-30 septembrie 2022 , iar premierul Nicolae Ciucă a anunțat în data de 10 august că la finele lunii septembrie va exista o evaluare a măsurii. Nu știm ce înseamna asta, dacă se va prelungi perioada, ori se va renunța la compensare. Rămâne să vedem.

CITEȘTE ȘI:

Articolul precedentSe mișcă lucrurile! Bani mai mulți pentru sătmărenii care și-au pierdut terenurile din cauza Centurii
Articolul următorSe anunță furtună și grindină în Satu Mare! Când începe codul galben

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.