Acasă Actualitatea Viktor Orban: “Ungaria susține schimbarea!” Iese țara vecină din Uniunea Europeană?

Viktor Orban: “Ungaria susține schimbarea!” Iese țara vecină din Uniunea Europeană?

0

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut o declarație semnificativă privind viitorul Uniunii Europene (UE), afirmând că întregul sistem european trebuie schimbat, iar Ungaria trebuie să se opună modelului actual construit la Bruxelles.

Orban a subliniat că, în opinia sa, UE ar trebui să fie reformată, nu abandonată.

Principalele puncte subliniate de Viktor Orban

  1. Schimbarea UE: Orban susține că actualul model european trebuie să fie revizuit și adaptat la noile realități. El insistă asupra necesității reformării Uniunii Europene.
  2. Opoziție față de aderarea Ucrainei: Premierul Ungariei și-a exprimat din nou opoziția față de aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Orban consideră că Ucraina este departe de a îndeplini condițiile necesare pentru a se alătura UE.
  3. Lupta împotriva migrației: Orban a subliniat că va lupta împotriva eforturilor Uniunii Europene de a redistribui migranți în Ungaria. Acest aspect a fost accentuat în contextul campaniei sale pentru alegerile europene din iunie anul viitor.

Viktor Orban a început o campanie activă pentru alegerile europene și își îndeamnă cetățenii să completeze un chestionar cu privire la subiecte importante, inclusiv aderarea Ucrainei la UE și alocarea de fonduri pentru aceasta.

Situația Ucrainei în privința aderării la UE

Ucraina ar putea fi invitată să înceapă negocierile de aderare la UE în luna decembrie, însă surse anonime din cadrul UE sugerează că acest lucru ar putea fi pus în pericol. Există discuții privind posibilitatea blocării traseului de aderare al Ucrainei la Uniunea Europeană, iar sprijinul financiar suplimentar de 50 de miliarde de euro ar putea fi pus sub semnul întrebării.

În contextul pregătirii summitului din decembrie de la Bruxelles, se pare că UE ar putea să își revizuiască poziția față de Ucraina, trecând de la sprijinul total la o atitudine mai rezervată, conform unor surse din interiorul Uniunii Europene.

Sursa: Capital.ro

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.