Acasă Actualitatea VIDEO. Moment istoric pentru Satu Mare! S-a deschis pasarela pietonală de peste...

VIDEO. Moment istoric pentru Satu Mare! S-a deschis pasarela pietonală de peste Someș

1

O nouă ”emblemă” a fost inaugurată astăzi în Satu Mare, la ora 11:00, într-o ceremonie ce a reunit oficialități și locuitori încântați. Pasarela pietonală, rezultatul unei investiții de 22,77 milioane de lei finanțată din fonduri europene, este acum o realitate ce leagă Centrul Nou al orașului de zona mall-ului Shopping City Satu Mare.

Pasarela pietonală reprezintă un element cheie al proiectului de reabilitare a Centrului Nou al municipiului Satu Mare, având un impact major asupra mobilității și vieții sociale a comunității. Primarul Kereskényi Gábor a subliniat importanța acestei noi structuri: “Pasarela pietonală este parte a proiectului privind reabilitarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare, finanțat din fonduri europene. Această pasarelă, în afară de faptul că va asigura o mai bună legătură a pietonilor și a bicicliștilor între malurile Someșului, dar va fi și o construcție de care sătmărenii vor fi mândri.”

Pasarela are o lungime totală de 214 metri, cu o suprastructură de 181 de metri, dispunând de trei deschideri majore: una centrală de 130 de metri și două deschideri de 25 de metri peste albia Someșului către cele două maluri. Suprafața totală a pasarelei este de 1966 metri pătrați, oferind spațiu generos pentru pietoni și cicliști, facilitând astfel accesul și mobilitatea în zonă.

Proiectul pasarelei pietonale nu doar facilitează deplasarea între cele două centre urbane, ci și reînvie zona Pieței 25 Octombrie, care acum devine un punct de atracție pentru locuitori și vizitatori. Capetele pasarelei sunt amplasate pe digurile de pe cele două maluri, conectându-se la aleile de promenadă și pistele de cicliști amenajate în aceste zone.

A cikk automatikusan lefordítva magyarra

Ma a következő “embléma” ma, 11:00 órakor került felavatásra Szatmárnémetiben egy ünnepélyes ceremónián, melyen részt vettek az illetékes hatóságok és az örömmel teli lakosok. A gyaloghíd, melynek megvalósulása 22,77 millió lejes európai uniós támogatásból valósult meg, most már valóság, és összeköti a város Új Központját a Shopping City Szatmár bevásárlóközpont területével.

A gyaloghíd kulcsfontosságú eleme a Szatmárnémeti Új Központjának rehabilitációs projektjének, mely jelentős hatással van a közösség mobilitására és társadalmi életére. Kereskényi Gábor polgármester hangsúlyozta az új struktúra fontosságát: “A gyaloghíd része a Szatmárnémeti Új Központjának rehabilitációs projektjének, melyet európai uniós forrásokból finanszíroztunk. Ez a gyaloghíd nem csak a gyalogosok és kerékpárosok jobb összeköttetését biztosítja a Szamos partjai között, hanem egy olyan építmény is lesz, amelyre a szatmáriak büszkék lehetnek.”

A híd összhossza 214 méter, a fölépítmény hossza pedig 181 méter, három nagy nyílással rendelkezik: egy központival, mely 130 méter hosszú, valamint két 25 méteres nyílással a Szamos medrénél a két part felé. A gyaloghíd teljes felülete 1966 négyzetméter, bőséges teret kínálva gyalogosoknak és kerékpárosoknak, így megkönnyítve a terület hozzáférését és mobilitását.

A gyaloghíd projektje nemcsak a két városközpont közötti közlekedést segíti elő, hanem feléleszti az Október 25. tér környékét is, mely mostantól vonzó helyszín lesz a lakosok és látogatók számára. A híd végpontjai a Szamos partjain található gátakon helyezkednek el, csatlakozva a sétányokhoz és a kerékpárutakhoz, melyeket ezeken a területeken kialakítottak.

VIDEO CU NOUA PASARELĂ AICI.

Adsense

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.