Acasă Actualitatea Vaccinarea continuă în județ! La Negrești-Oaș, Tarna Mare, Batarci și Satu Mare

Vaccinarea continuă în județ! La Negrești-Oaș, Tarna Mare, Batarci și Satu Mare

0

Prefectul Altfatter Tamas apreciază eficiența măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, județul Satu Mare fiind pe ultimele locuri la nivel național ca incidență a îmbolnăvirilor (0,07 cazuri la mia de locuitori). În același timp, consideră că avansul campaniei de vaccinare poate fi îmbunătățit.

Urmare a solicitării prefectului de a duce vaccinul mai aproape de  cetățeni, în special în mediul rural și către persoanele imobilizate, Direcția de Sănătate Publică a demarat proceduri de vaccinare în mediul rural, mâine, 10 mai, urmând ca echipa mobilă a DSP să vaccineze în comuna Tarna Mare, inclusiv cetățeni din Bătarci. Echipele de vaccinare vor funcționa la solicitarea primarilor, cu condiția asigurării unei minime eficiențe economice a demersului medical.

La acest sfârșit de săptămână vor fi organizate în cadrul Maratonului Vaccinării Satu Mare patru puncte de vaccinare, astfel:

  • Vineri 11.06.2021 între orele 08,00 – 16,00 la Negrești-Oaș, în Piața agroalimentară;
  • Sâmbătă 12.06.2021 între orele 08,00 – 16,00 la Satu Mare, în Piața Mare;
  • Duminică 13.06.2021 între orele 08,00 – 16,00 la Satu Mare, în Piața de Vechituri;
  • Duminică 13.06.2021 la Satu Mare, în Piața Libertății, cu ocazia evenimentului organizat de Arhidieceza Romano-Catolică Satu Mare.

Vaccinul care va fi administrat în cele patru puncte de vaccinare temporare este Janssen de la Johnson&Johnson, care asigură schema de imunizare completă prin administrarea unei singure doze. Vaccinarea este gratuită,  simplă, nu este necesară programare, iar la sfârșitul procedurii se eliberează Adeverința de vaccinare din Registrul Electronic Național de Vaccinări.

Articolul precedentZiua Eroilor, comemorată mâine la Carei și Satu Mare
Articolul următorCovid-19: Un singur caz nou de infectare, nici un deces

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here