Acasă Informativ USR-iștii se laudă că au fost împotriva măririi salariilor cu 2.000 de...

USR-iștii se laudă că au fost împotriva măririi salariilor cu 2.000 de lei! Dar oare vor dona banii în plus?

0

Subiectul zilei de miercuri, 21 septembrie 2022, este cu siguranță mărirea indemnizațiilor pentru demnitari și aleșii locali, proiect aprobat de Senat, dar care merge la Camera Deputaților, for decizional. Conform unor calcule, salariul unui parlamentar ar urma să crească cu până la 2.000 de lei.

După votul din Senat, USR-iștii au ieșit în spațiul public și s-au lăudat că ei au votat împotriva acestui proiect. Sigur că erau conștienți că nu are cum să nu treacă. Întrebarea este că dacă proiectul va trece și de Camera Deputaților, atunci paralamentarii USR-iști vor dona banii primiți în plus la salarii, în fiecare lună? Vor merge până în capăt cu această idee și vor ajuta nevoiașii, sau vor pune la o parte pentru construirea unor spitale? Rămâne să vedem.

Anunțul USR:

Cresc salariile. Nu salariile noastre, ci ale politicienilor. Astăzi, la Senat, PSD, PNL, AUR și UDMR au votat să-și crească singuri salariile. Odată cu salariile parlamentarilor, cresc și cele ale miniștrilor, primarilor și viceprimarilor, prefecților și președinților de consilii județene. USR a fost singurul partid care s-a opus.Prima dată am reușit să îi oprim. CCR a admis azi contestația noastră și a decis că majorările de salarii pentru politicieni nu sunt constituționale.
PSD și PNL nu au renunțat. Au revenit cu o lege la Senat, imediat după decizia CCR.
Legea sfidării naționale merge la Camera Deputaților, la votul final. Vom încerca să îi oprim. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis trebuie să înțeleagă că nu e normal să își mărească singuri salariile, în timp ce milioane de familii se luptă zilnic să se descurce cu explozia prețurilor
.”

CITEȘTE ȘI:

Adsense
Articolul precedentAnunț oficial CFR Cluj! Se vorbește despre Dan Petrescu
Articolul următorVa fi CSM Olimpia Satu Mare echipa ”fanion” a județului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.