Acasă Actualitatea Un sătmărean a sunat la 112 pentru că a visat urât! A...

Un sătmărean a sunat la 112 pentru că a visat urât! A cerut intervenția ambulanței

0

Sătmărenii se plâng de modul în care sunt tratați la Spitalul Județean Satu Mare, dar și personalul medical de acolo are reproșuri de făcut privind ”urgențele” pentru care unii solicită transportul cu ambulanța.

Weekendul trecut, de exemplu, un bărbat trecut de 50 de ani a cerut ajutor medical deoarece a visat urât. El chiar a solicitat intervenția unei ambulanțe pentru a fi transportat la spital. Deoarece bărbatul acuza palpitații la inimă, dispecera a fost nevoită să trimită ambulanță, căci așa prevăd procedurile, informează satumareonline.ro. Ajuns la spital, omului i s-au făcut mai multe analize, apoi a primit algocalmin și a plecat acasă.

Un asistent medical cu vechime la UPU a susținut că în jur de 90% dintre pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe abuzeză de acest serviciu, căci în fapt nu au nevoie de el, și folosesc ambulanța pe post de taxi.

„Sună Giani din Stâna, de exemplu, că-l doare la inimă. Trimitem ambulanța după el, ajunge la noi, trece de triaj, n-are nici pe dracu, iese lejer pe ușa de la UPU direct în Piața Someș, la frații lui care vând lebeniță. (…) Am avut o discuție la telefon ca în filmele cu proști cu cineva care zicea că-l doare capul și să trimitem ambulanță. Îl întreb: – De când vă doare? Zice: – De 15 ani! (…)

Vine câte-o Pamela cu capul spart, o trimitem cu elicopterul la Cluj, o operează acolo, după care face transfer la Neurologie la Satu Mare. Decont 55.000 lei. Asta dacă vă întrebați unde sunt contribuțiile voastre la Sănătate, plătite toată viața! Fiindcă Pamela sigur nu a contribuit cu nimic, niciodată”, a povestit asistentul de la UPU, citat de satumareonline.ro.

Asistentul a mai susținut că uneori nu mai sunt paturi și monitoare pentru cazurile cuadevărat grave din cauza unor ipohondri. În unele ture au și câte 200 de pacienți la doi medici. Unii sunt „clienți fideli” cu câte 60 de prezentări la UPU: „Evident, n-au nici o problemă de sănătate, dar le place să se plimbe cu ambulanța și să socializeze”.

El a mai susținut că, în acest timp, Centrele de Permanență sunt goale, iar medici de acolo „trag câte-un pui de somn în cea mai mare parte a nopții și încasează cam 1.000 de lei pe gardă”.

Adsense
Articolul precedentLiber din nou! Când este programată vacanța de schi pentru elevii din Satu Mare
Articolul următorAnchetă la Spitalul Județean Satu Mare după moartea Ștefaniei! Joi, protest în față la UPU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.