Acasă Divertisment Un sătmărean a găsit soluția pe caniculă: A pus microcentrala pe 21...

Un sătmărean a găsit soluția pe caniculă: A pus microcentrala pe 21 de grade!

0

Sub soarele necruțător al lui Cuptor, sătmărenii se coc la temperaturi amețitoare de peste 30 de grade Celsius. Însă un cetățean s-a gândit să sfideze convențiile și să revoluționeze climatizarea apartamentului său. Ion este un veritabil vizionar al aerului condiționat… fără aer condiționat.

Ion, cu un termostat și o microcentrală la îndemână, a decis că nu va ceda în fața căldurii infernale. În loc să monteze un aparat de aer condiționat, a ales o cale să-și pornească microcentrala pe timp de vară și să seteze termostatul la 21 de grade Celsius. O idee de geniu.

Microcentrala este mai silențioasă pe timp de vară și consumă puțin. Calorifele mele sunt mereu reci. Încă nu a scăzut temperatura din apartament, dar subconștientul este setat să reziste și să aibă răbdare. Când merg de acasă pun termostatul pe 24-25, să nu meargă așa mult“, spune Ion.

Pentru a înțelege profunzimea inovației lui Ion, să ne amintim puțin de strategiile sale energetice din iernile trecute. La fel ca un yoghin dedicat, Ion își antrena corpul și mintea să reziste la temperaturi scăzute, menținând un maxim auster de 18 grade în apartament.

Totodată, într-un trecut nu prea îndepărtat, Ion a avut și alte idei faine:

  1. Gheața eternă: Într-o vară caniculară, Ion a încercat să își răcorească apartamentul așezând căzi pline cu gheață în fiecare cameră. Rezultatul? Mai multă apă pe podea și o curățenie generală de zile mari.
  2. Frigiderul deschis: Convins că frigiderul poate răcori eficient camera de zi, Ion a petrecut o săptămână cu ușa frigiderului larg deschisă. Când a descoperit că factura la Electrica a crescut foarte tare, s-a gândit să-și modifice tehnica.
  3. Focul fără lemne: Într-o iarnă deosebit de geroasă, Ion a experimentat ideea încălzirii rapide fără a consuma lemne. Soluția lui? A plasat o lampă de căldură pentru reptile în mijlocul sufrageriei, crezând că astfel va încălzi rapid încăperea. Rezultatul a fost sub așteptări.

Adsense