Acasă Fotbal Un nou stadion în vestul țării!? Investiția se ridică la 122 de...

Un nou stadion în vestul țării!? Investiția se ridică la 122 de milioane de euro

0

Telekomsport anunță că Timişoara va avea un nou stadion, care va fi construit pe locul actualei arene “Dan Păltinişanu”. Stadionul va avea o capacitate de 30.000 de locuri şi ar urma să fie gata ]n 2025.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat construirea arenei din Timişoara. Astfel, oraşul de pe Bega va intra pe harta fotbalului românesc cu un stadion modern, care va putea să organizeze meciuri internaționale. 

Astfel, noua arenă va fi construită fără pistă de atletism pe locaţia actualei arene, iar investiţia este estimată la aproape 122 milioane euro. Pe noua arenă se vor putea organiza evenimente din 2025. 

“Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timişoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locaţia actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilităţi – cost. Ataşat vedeţi randarea acesteia. Investiţia este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Judeţean intrând o cofinanţare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât şi neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul naţional. Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit  în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate şi proiectarea obiectivului. Investiţia va fi realizată de către Compania Naţională de Investiţii, arena urmând a fi predată în patrimoniul judeţului”, a anuinţat Alin Nica pe pagina sa de Facebook. 

ASU Poli Timişoara, Ripensia Timişoara şi ACS Poli Timişoara sunt echipele care ar putea juca pe noua arenă. 

Mai poți citi și Topul stadioanelor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here