Acasă Actualitatea Un locuitor din Beltiug, sancționat pentru că a vândut porci fără documente

Un locuitor din Beltiug, sancționat pentru că a vândut porci fără documente

0

D.S.V.S.A. Satu Mare, a intensificat frecvența controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel  internațional a gripei aviare înalt patogene. În Uniunea Europeană mai evoluează HPAI – H5N1, cu focare primare sau secundare în Danemarca, Cehia, Portugalia, Polonia, Franța și Ungaria.

În această perioadă (7-13 ianuarie), conform programului de activitate stabilit, au fost verificate următoarele aspecte: condițiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.

În urma acestor controale s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 1.200 lei unui crescător particular de porci din localitatea Beltiug, pentru vânzare a trei exemplare, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor în vigoare.

La această dată, mai evoluează 26 focare Pestă Porcină Africană, în localitățile Beltiug, Turț, Gherța Mare, Gherța Mică, Odoreu și Silivaș.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.