Acasă Fotbal Un francez cu origini cameruneze, noul atacant al campioanei

Un francez cu origini cameruneze, noul atacant al campioanei

0

Dan Petrescu a cerut jucători de atac și oficialii lui CFR Cluj îi fac pe plac antrenorului. Campioana continuă să transfere și după ce a anunțat angajamentul cu Hadi Sacko, „aripa” franceză care a jucat pentru Leeds, un alt jucător francez a ajuns la Cluj.

ProSport a aflat că CFR Cluj a semnat un contract cu un atacant de careu. Este vorba tot despre un fotbalist care a evoluat în Anglia.

Maxime Biamou (30 de ani) este un atacant francez, cu origini cameruneze. S-a născut în Franța și cariera sa la juniori a fost stopată pentru 3 ani din cauza unei accidentări. Biamou s-a înscris la facultate și a renunțat la fotbal, dar a revenit apoi, prima dată la un club de amatori din Franța.

Avea deja 24 de ani, dar după 2 ani a ajuns în Anglia, în a cincea divizie, la Sutton United. Micuța echipă a ajuns în 2017 să elimine Leeds United și să joace cu Arsenal, în Cupa Angliei. Așa s-a remarcat Biamou, care a urcat cu o ligă mai sus, când a semnat cu Coventry.

A ajuns jucător de bază în echipa care a promovat în liga a treia, iar apoi în liga secundă din Anglia. În 2018 a suferit încă o accidentare gravă, fiind operat după ce și-a rupt ligamentele de la genunchiul stâng. Și-a revenit însă și în sezonul precedent Maxime Biamou a evoluat în 34 de partide pentru Coventry, în Championship, reușind 5 goluri și 3 pase decisive.

S-a despărțit de Coventry City în luna mai a acestui an, după 3 ani și 116 partide petrecute în tricoul clubului englez. În această vară a fost și pe lista de transferuri a celor de la Middlesbrough, dar mutarea nu s-a mai concretizat.

Puternicul atacant va putea fi utilizat de CFR în Liga 1. Acesta le va face concurență lui Alibec, Omrani și Debeljuh.

Articolul precedentFOTOREPORTAJ | „Vrem să câștigăm a treia oară la rând Campionatul European!”
Articolul următorCovid-19 | 116 de noi infectați și trei decese în 24 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here