Acasă Divertisment Tradiție reînviată la Satu Mare! Pietonii au început să revină pe Podul...

Tradiție reînviată la Satu Mare! Pietonii au început să revină pe Podul Decebal

0

În urmă cu aproape trei săptămâni, mai exact pe 10 mai 2024, în municipiul Satu Mare s-a dat în folosință pasarela pietonală de peste Râul Someș, o minunăție arhitecturală menită să revoluționeze plimbările sătmărenilor.

Luminată feeric noaptea, cu nenumărate de locuri perfecte pentru selfie-uri, pasarela a devenit rapid destinația preferată a pietonilor. Până marți, 28 mai 2024.

La aproape trei săptămâni de la inaugurare, un eveniment neașteptat și uluitor a zguduit orașul: primii pietoni au fost văzuți traversând bătrânul Pod Decebal! Oamenii de pe pasarelă au încercat să descifreze acest fenomen bizar. “Nimeni nu înțelege de ce au făcut această alegere“, se întreabă toată lumea, cu sprâncenele ridicate și telefoanele pregătite pentru a surprinde acest moment istoric. Este evident că pasarela este mult mai atractivă, dar, aparent, farmecul nostalgiei a fost prea puternic.

Surprinderea a fost generală miercuri când un pieton curajos a fost văzut pe Podul Decebal. Unii martori oculari susțin că ar fi vorba despre un sătmărean care a uitat complet de existența pasarelei. “Chiar mai circulă cineva pe acolo?” a exclamat Bogdan, un localnic în vârstă de 57 de ani, în timp ce sorbea din cafeaua sa la terasa din apropiere. “Nu s-au desființat trotuarele?

Într-un alt colț al orașului, bătrânii municipiului se strângeau la colțul străzii pentru a dezbate intens întâmplarea. “E clar că e vorba de un ritual ancestral“, a declarat nea Gheorghe, cunoscut pentru teoriile sale conspiraționiste. “În fiecare generație, un pieton trebuie să traverseze Podul Decebal pentru a menține echilibrul cosmic al orașului.

O altă teorie amuzantă susține că pietonul ar fi fost, de fapt, un turist pierdut, căutând disperat piața în care Voltaj a fredonat recent versul ”Viața nu are buton de rewind”.

GPS-ul mi-a spus să o iau pe podul cel vechi, ce era să fac?” a declarat el, râzând, la interviul cu jurnaliștii locali, care au ajuns rapid la coborârea de pe podul Decebal.

În concluzie, tradiția reînviată în Satu Mare arată că, indiferent cât de moderne și atractive ar fi noile construcții, nostalgia și obiceiurile vechi nu mor niciodată.

(Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare)

A cikk automatikusan lefordítva magyarra

Körülbelül három héttel ezelőtt, pontosabban 2024. május 10-én, Szatmárnémetiben átadták a Szamos folyó fölött átívelő gyalogos hidat, egy csodálatos építészeti remekművet, amely a szatmáriak sétáit hivatott forradalmasítani.

Éjszaka mesésen megvilágítva, számos tökéletes szelfi helyszínnel, a gyaloghíd gyorsan a gyalogosok kedvenc célpontjává vált. Egészen keddig, 2024. május 28-ig.

Majdnem három héttel az avatás után egy váratlan és megdöbbentő esemény rázta meg a várost: az első gyalogosokat látták átkelni az öreg Decebal hídon! A gyaloghídon lévő emberek megpróbálták megfejteni ezt a furcsa jelenséget. “Senki sem érti, miért választották ezt az utat,” csodálkozik mindenki, felhúzott szemöldökkel és telefonokkal készülve, hogy megörökítsék ezt a történelmi pillanatot. Nyilvánvaló, hogy a gyaloghíd sokkal vonzóbb, de úgy tűnik, a nosztalgia varázsa túl erős volt.

A meglepetés általános volt szerdán, amikor egy bátor gyalogost láttak a Decebal hídon. Néhány szemtanú állítja, hogy egy szatmári lakos volt, aki teljesen elfelejtette a gyaloghíd létezését. “Tényleg jár még valaki arra?” kiáltott fel Bogdan, egy 57 éves helyi lakos, miközben a közeli teraszon kávéját kortyolgatta. “Nem szüntették meg a járdákat?”

A város egy másik szegletében az idősek gyülekeztek az utcasarkon, hogy intenzíven megvitassák az eseményt. “Nyilvánvaló, hogy ez egy ősi rítus,” jelentette ki Gheorghe bácsi, aki híres összeesküvés-elméleteiről. “Minden generációban egy gyalogosnak át kell kelnie a Decebal hídon, hogy fenntartsa a város kozmikus egyensúlyát.”

Egy másik mulatságos elmélet szerint a gyalogos valójában egy eltévedt turista volt, aki kétségbeesetten kereste azt a teret, ahol a Voltaj nemrég énekelte: “Az életnek nincs visszatekerő gombja.”

“A GPS azt mondta, hogy a régi hídon menjek, mit tehettem volna?” mondta nevetve, amikor a helyi újságíróknak nyilatkozott, akik gyorsan a Decebal híd lejáratához érkeztek.

Összefoglalva, a Szatmárnémetiben újraélesztett hagyomány megmutatja, hogy bármennyire is modernek és vonzóak az új építmények, a nosztalgia és a régi szokások sosem halnak meg.

(Ez a cikk szatíra, és úgy is kell kezelni)

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.