Acasă Actualitatea Tarifele de la groapa de gunoi de la Doba, printre cele mai...

Tarifele de la groapa de gunoi de la Doba, printre cele mai mici din țară! Nou operator din 1 iulie

0

În cadrul unei ședințe extraordinare desfășurate vineri, consilierii județeni au aprobat în unanimitate înființarea Societății MANAGEMENTUL DEȘEURILOR SATU MARE S.R.L., care va deveni noul operator al Depozitului Ecologic Doba începând cu data de 1 iulie 2024.

Decizia vine în urma unor modificări legislative care impun ca operarea depozitelor ecologice să fie realizată prin intermediul unor societăți comerciale, și nu prin intermediul instituțiilor publice. Astfel, actualul Serviciu Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor Satu Mare va fi reorganizat în această nouă entitate.

Reorganizarea va asigura continuitatea serviciilor de eliminare prin depozitare a deșeurilor nepericuloase din județul Satu Mare, fără a modifica tarifele practicate în prezent la Depozitul Ecologic Doba. Tarifele vor rămâne printre cele mai mici din România, iar orice ajustare a acestora va fi aprobată prin hotărâre a Consiliului Județean, menținând același sistem de reglementare ca și până acum.

Această schimbare nu va afecta utilizatorii serviciilor, asigurându-se că toate operațiunile de gestionare a deșeurilor se vor desfășura în condiții optime. Consilierii județeni au subliniat importanța acestui pas pentru a respecta cadrul legal și pentru a continua să ofere servicii de calitate locuitorilor județului Satu Mare.

Reorganizarea prin înființarea Societății MANAGEMENTUL DEȘEURILOR SATU MARE S.R.L. este o măsură necesară pentru a alinia gestionarea deșeurilor din județul nostru la noile cerințe legislative. Ne asigurăm astfel că Depozitul Ecologic Doba va continua să funcționeze eficient și în beneficiul comunității, fără a crește tarifele pentru cetățeni,” a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Adsense