Acasă Actualitatea Știți cu cine votați? Au apărut primii candidați – Când sunt chemați...

Știți cu cine votați? Au apărut primii candidați – Când sunt chemați sătmărenii la urne

0

Coaliția de guvernare a convenit asupra calendarului celor cinci runde de alegeri din acest an, cu toate că opoziția a exprimat proteste, iar alegerile ar putea fi comasate.

Conform surselor politice, coaliția de guvernare a pregătit deja o hotărâre de guvern care urmează să fie aprobată și publicată în perioada următoare în ceea ce privește prima comasare a alegerilor.

Astfel, prima rundă de votare este planificată pentru data de 9 iunie, când cetățenii vor fi chemați să voteze în două scrutine distincte – pentru alegerile europarlamentare și pentru alegerile locale. Cu toate acestea, aleșii locali vor trebui să aștepte trei luni până să își preia mandatele.

Încet, și la Satu Mare încep să apară nume de candidați la Primăriei sau Consiliul Județean. La municipiu îi avem pe actualul edil Gabor Kereskenyi (UDMR), Radu Panait, care încă nu a anunțat oficial (din partea coaliției PNL-USR), e posibil ca din partea PSD să-l avem pe buletinele de vot pe Radu Roca, dar și aici, anunțul oficial n-a fost făcut încă.

Pentru șefia Consiliul Județean Satu Mare, singurul nume care se știe până acum e cel al liderului PNL, Adrian Cozma. Vom vedea ce va alege în cele din urmă PSD (aici s-ar putea să candideze președintele partidului, Mircea Govor), chiar și UDMR, unii spun că Csaba Pataki și-ar dori din nou un fotoliu cald în Parlament, lucru care ne duce cu gândul la alte două nume care ar putea fi pe lista candidaților la CJ, din care se va alege varianta cea mai bună: Tamas Altfatter sau Lorand Magyar, dar nici aici nu s-a anunțat nimic încă.

Desigur, va veni și rândul partidelor de o mai mică anvergură, cel puțin la Satu Mare, cum e AUR, Partidul Republicanilor, Forța Dreptei, PMP, ș.a.m.d.

În ceea ce privește a doua comasare, aceasta este planificată pentru începutul lunii decembrie, când românii vor fi chemați să voteze – în același timp – în primul tur al alegerilor prezidențiale și pentru alegerile parlamentare. Această strategie a fost deja stabilită de către cei doi președinți ai partidelor de guvernământ, PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.