Acasă Actualitatea STATISTICĂ. Cum s-a modificat numărul de salariați și economia din SATU MARE

STATISTICĂ. Cum s-a modificat numărul de salariați și economia din SATU MARE

0

Datele privind efectivul salariaților și câștigurile salariale din județul Satu Mare oferă o perspectivă interesantă asupra evoluției economiei locale.

  1. Efectivul Salariaților: La sfârșitul lunii iulie 2023, județul Satu Mare avea un efectiv de 85,822 de salariați, ceea ce reprezintă o creștere ușoară față de luna iunie 2023 și o creștere semnificativă față de aceeași lună a anului 2022. Aceasta poate indica o creștere a activității economice în regiune.
  2. Câștigul Salarial Mediu Brut: Câștigul salarial mediu brut în luna iulie 2023 a fost de 5,733 lei, în scădere ușoară față de luna precedentă, dar cu o creștere semnificativă comparativ cu iulie 2022. Acest lucru ar putea sugera o creștere a salariilor în județul Satu Mare în ultimul an.
  3. Câștigul Salarial Mediu Net: Câștigul salarial mediu net în luna iulie 2023 a fost de 3,634 lei, în scădere față de luna anterioară, dar cu o creștere semnificativă comparativ cu iulie 2022. Acest lucru indică faptul că, în general, lucrătorii au câștigat mai mult în această perioadă.
  4. Evoluția Câștigului Salarial Mediu Net: Câștigul salarial mediu net a avut o evoluție pozitivă în iulie 2023 față de iulie 2022, cu o creștere semnificativă în toate principalele ramuri: total, agricultură, silvicultură, pescuit, industrie, construcții și servicii.

Aceste date reflectă o îmbunătățire a situației economice în județul Satu Mare în ultimul an, cu creșterea numărului de salariați și a nivelului de câștiguri salariale. Cu toate acestea, scăderea ușoară a câștigurilor salariale medii nete în iulie 2023 față de iunie 2023 ar putea indica fluctuații lunare obișnuite în acest domeniu.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.