Acasă Sărituri cu schiurile Slovena Nika Kriznar câștigă prima etapă de la Râșnov!

Slovena Nika Kriznar câștigă prima etapă de la Râșnov!

0

”Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, dragi iubitori ai lumii săritorilor cu schiurile, începe un nou eveniment deosebit la arena din Valea Cărbunării, Râșnov, România! Sunt Ion Sorin Hobana și mă bucur că putem urmări împreună, în direct pe TVR2 în format HD. de astăzi și până sâmbătă, nu mai puțin de patru etape de Cupă Mondială la cel mai înalt nivel. Este, trebuie să o spunem, cel mai cuprinzător program competițional de când au loc etape de Cupă Mondială, la sărituri cu schiurile, în România”, sunt cuvintele pe care le-a rostit Ion Sorin Hobana la început de Râșnov.

Înainte de de primul concurs din Valea Cărbunării, a avut loc ședința de calificare feminină în care au sărit 53 de sportive. Din motive necunoscute, Marita Kramer (Austria), liderul Cupei Mondiale nu a evoluat, iar românca Diana Trâmbițaș s-a aflat pe lista de start a ședinței de calificare doar pentru antrenament. Din cauza costumului, slovena Rogeli Spela (locul 22 în Cupa Mondială) a fost descalificată. Cu o evoluție de 80 de metri, Daniela Haralambie a încheiat ședința de calificare pe locul 32, fapt ce i-a asigurat prezența în prima etapă de la Râșnov.

Rezultatele ședinței de calificare: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2021/JP/3084/2021JP3084RLQ.pdf

Prima manșă a avut așadar 40 de concurente. Din păcate, evoluțiile au fost destul de modeste, doar două sportive reușind să treacă de punctul de construcție. Tot din păcate, Daniela Haralambie a încheiat prima manșă pe locul 31, fiind prima care a ratat calificarea în manșa secundă.

Rezultatele primei manșe: http://medias3.fis-ski.com/pdf/2021/JP/3084/2021JP3084RL1.pdf

Manșa a doua a oferit mai mult spectacol, cu mai multe sărituri de ”partea corectă”. Japoneza Sara Takanashi a fost aproape de a 60-a victorie în Cupa Mondială, dar slovena Nika Kriznar i-a amânat această bucurie câștigând prima etapă de la Râșnov! Totodată, Nika este noul lider al Cupei Mondiale la feminin.

Rezultatele finale: http://medias1.fis-ski.com/pdf/2021/JP/3084/2021JP3084RL.pdf

Clasamentul Cupei Mondiale (individual): https://www.fis-ski.com/DB/ski-jumping/cup-standings.html?sectorcode=JP&seasoncode=2021&cupcode=WC&disciplinecode=ALL&gendercode=W&nationcode=

Programul și televizările rămase de la Râșnov

• Joi, 18 februarie: prolog masculin, 15:30

• Vineri, 19 februarie: calificări feminin, 10:30

• Vineri, 19 februarie: etapă individuală la feminin, 11:30 (TVR 2, TVR 2 HD)

• Vineri, 19 februarie: etapă individuală la masculin, 15:15 (TVR 2, TVR 2 HD)

• Sâmbătă, 20 februarie: etapă la echipe mixt, 10:45 (TVR 2, TVR 2 HD)

Sursă foto: Captură TVR2 HD

Articolul precedent104 săritori prezenți pentru concursurile de la Râșnov! Listele complete
Articolul următorMarkus Eisenbichler, primul în prologul din Valea Cărbunării

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here