Acasă Sport Simona Pop rememorează drumul spre aurul olimpic de la Rio! Încep J.O....

Simona Pop rememorează drumul spre aurul olimpic de la Rio! Încep J.O. Tokyo 2020, o avem pe Claudia Cuic

0

Cea de-a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice debutează oficial vineri la Tokyo, de la ora României 14.30, cu festivitatea de deschidere. Amânată un an, din cauza pandemiei de Covid-19, întrecerea olimpică adună cei mai buni sportivi de pe toate continentele.

România va fi reprezentată de 101 sportivi, printre care și o sătmăreancă. Este vorba de baschetbalista Claudia Pop Cuic, care face parte din lotul echipei de baschet 3×3.

Amintirile ne leagă însă de Olimpiada de acum 5 ani, de la Rio de Janeiro, acolo unde tot o sătmăreancă, a devenit campioană olimpică la spadă echipe. Și da, este singura sportivă din Satu Mare care se poate lăuda cu aurul olimpic și cu medalia supremă.

Desigur, este vorba despre Simona Pop, spadasina care a crescut la școala de scrimă din Satu Mare, apoi ajungând să performeze și pentru Steaua.

Și dacă tot începe o nouă ediție, ne-am dorit să rememorăm împreună cu Simona, momentele frumoase de atunci, într-o declarație dată către Dincolo de Sport.

“Am plecat la Rio de Janeiro pe 15 iulie, iar apoi ne-au așteptat două săptămâni lungi și anveoiase în satul olimpic. Am început cu proba individuală, acolo niciuna dintre fete n-a prins o zi bună, așa că ne-au rămas cinci zile să ne revenim pentru proba pe echipe, cea așteptată de noi. 11 august 2016. Nimeni nu dormise în noaptea de dinainte, la 6 dimineața am luat micul dejun, ne-am îmbarcat în autocar să mergem la sală. Concursul a început cu un duel de infarct, împotriva americancelor, care oarecum ne-a trezit și ne-a dat aripi pentru ce avea să vină. Ne-am amintit că noi putem face minuni ca echipă și minunea s- a și întâmplat în acea seară, când în fața tuturor s-a cântat imnul României. Medaliile au atârnat greu de gâtul nostru, la propriu, aveau 500 de grame, dar eram toate fericite. Cred că am fi putut căra atunci tone întregi, mai ales că am arătat lumii, din nou, că România este o forță în elita sportului. Am scris istorie, fiind singura echipă de scrimă din România care câștigă medalia de aur la Jocurile Olimpice. Eram pe podium noi, cele patru fete, doi antrenori și un maseur, dar de acasă ne-au susținut foarte mulți. A fost o victorie a tuturor, a unei întregi generații, și mă bucur că noi am fost alesele pentru a câștiga. Este o amintire care nu se poate uita, până acum n-am știut ce înseamnă acest lucru. Ne aducem aminte cu drag de acea zi, parcă o retrăim. În fiecare an, în preajma zilei de 11 august încercăm să ne revedem toate fetele, pentru a ne reaminti de acel lucru frumos. Sunt recunoscătoare pentru ceea ce am trăit atunci și acolo și le doresc și altor sportivi români să aibă parte de o asemenea experiență.”

Articolul precedentCei care au suferit pagube la inundațiile din luna mai în județul Satu Mare, primesc ajutor bănesc
Articolul următorPolițiștii sătmăreni, la datorie! Au reținut permise de conducere și au aplicat sancțiuni contravenționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here