Acasă Actualitatea Și primarii din județ sunt de acord să li se mărească salariile!...

Și primarii din județ sunt de acord să li se mărească salariile! Ce spun Aurelia Fedorca și Iuliu Ilyes

1

Aleșii locali ar putea avea și ei salarii mărite, după votul de miercuri din Senat. Parlamentarii au aruncat responsabilitatea în curtea primarilor pe motiv că aceștia aveau nevoie de bani în plus.

Cei de la Digi24 au stat de vorbă cu doi edili importanți din județul Satu Mare, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca și fostul primar de Satu Mare, actualmente la Vetiș, Iuliu Ilyeș.

Primarul orașului Negrești-Oaș este în funcție din anul 2012. În declarația de avere, Aurelia Fedorca (PSD) a trecut două case, trei terenuri, o mașina, dar și un împrumut bancar. Salariul net lunar pe care îl încasează este de aproximativ 6.000 de lei. Spune că merită mai mult și ne-a invitat chiar să-i vedem una dintre case.

Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești-Oaș: Am primit-o moștenire, zestre, de la socri noștri, soțul meu a primit-o. Și de atunci tot mai muncim și mai amenjăm, și mai aranjăm. Avem o sufragerie, trei dormitoare, bucătăria, cămara, dependințe. Aurelia Fedorca: La munca care eu o prestez zi de zi, spun că este insuficient astăzi. Mă uit la directorul de spital, are cel puțin dublu cât mine. Mă uit la directorii de școli, dar nu mai ajung să mă compar cu directorii de școli, ci mă compar cu profesorii din școli. Nu vreau să fiu ipocrită. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, nouă ne-ar prinde foarte bine.

Ceva mai modest este primarul UDMR din comuna Vetiș. În declarația sa de avere figurează două terenuri, o casă de locuit și o mașină. Edilul spune că o mărire de salariu i-ar prinde bine. Iuliu Ilyeș primarul comunei Vetiș (UDMR): Eu reușesc să mă descurc cu suma, nu vreau să mă plâng de salariu. Nu este un păcat ca să vrei salarii mai mari. Momentul nu știu dacă e cel mai potrivit. Justificat ar fi.

Articolul precedentIstoricul Viorel Câmpean le cere suporterilor să se alăture clubului CSM Satu Mare pentru a forma Olimpia
Articolul următorCrește numărul focarelor de Pestă Porcină Africană! Autoritățile sătmărene, în alertă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.