Acasă Informativ SFATURI. Cum să faci față schimbărilor de temperatură și trecerii de la...

SFATURI. Cum să faci față schimbărilor de temperatură și trecerii de la un anotimp la altul

0

Cu trecerea de la iarnă la primăvară, mulți dintre noi simțim o anumită slăbiciune, oboseală și chiar dureri de cap.

Acestea pot fi semnele unei astfel de tranziții, iar medicii avertizează că este important să acordăm atenție alimentației și să ne menținem activitatea fizică pentru a ne ajuta organismul să facă față acestor modificări.

Alimentația – cheia echilibrului

Medicul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă și gastroenterologie, subliniază că pentru a ne menține imunitatea și echilibrul în această perioadă, alimentația joacă un rol crucial. Recomandarea principală este să avem o dietă echilibrată și să evităm excesele. Consumul de fructe și legume proaspete de sezon, bogate în vitamine și minerale, este esențial. Vitamina C și E, magneziul, fierul și calciul sunt nutrienți importanți pentru a menține sistemul imunitar puternic. Nu trebuie să uităm nici de sursele de proteine și grăsimi sănătoase, precum carnea, peștele și semințele.

Mișcarea – un aliat esențial

Pe lângă alimentație, mișcarea regulată este extrem de importantă. Exercițiile fizice moderate timp de 30 de minute pe zi pot reduce riscul de răceli și pot întări sistemul imunitar. Acestea nu numai că ajută la menținerea unei greutăți sănătoase, dar și reducerea stresului, inflamației și riscurilor cardiovasculare. De asemenea, hidratarea adecvată și un somn de calitate sunt factori esențiali în menținerea sănătății și rezistenței în fața schimbărilor de sezon.

Concluzie

Trecerea de la un anotimp la altul poate aduce cu sine unele dificultăți pentru organism, dar adoptând un stil de viață sănătos și acordând atenție specială alimentației, activității fizice și odihnei, putem face față mai ușor acestor schimbări. Este important să ascultăm sfaturile medicilor și să ne îngrijim de sănătatea noastră în mod responsabil, astfel încât să ne bucurăm de toate aspectele pozitive pe care le aduce fiecare anotimp nou.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.