Acasă Informativ Secretarul de stat sătmărean Cristian Beșeni prezintă o nouă finanțare prin PNRR...

Secretarul de stat sătmărean Cristian Beșeni prezintă o nouă finanțare prin PNRR pentru primării

0

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat un program de atragere de fonduri pentru Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd prin PNRR, cu o valoare totală de 228.221.855 euro. Acest program este deschis pentru unitățile administrative teritoriale (UAT-uri) din întreaga țară.

Principalele detalii despre program sunt următoarele:

  • Perioada de aplicare: 30 octombrie 2023 – 31 decembrie 2023.
  • Informații detaliate pot fi găsite pe site-ul oficial al PNRR la adresa http://pnrr.mmap.ro.

Este important de menționat că se aplică principiul “primul venit, primul servit”, în limitele alocărilor prevăzute. Data limită de depunere a cererilor de finanțare este 31 decembrie 2023.

Programul vizează activități specifice înființării și dotării sistemelor integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd. Aceste activități includ crearea platformelor comunale, platformelor individuale pentru fermierii mici și mijlocii, precum și achiziționarea de echipamente pentru gestionarea gunoiului de grajd.

Este o oportunitate pentru primării de a accesa fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea acestor sisteme de gestionare a gunoiului de grajd. De asemenea, solicitanții vor trebui să demonstreze capacitatea financiară pentru cheltuielile neeligibile și să se angajeze să asigure mentenanța acestor sisteme pe o perioadă de cel puțin 5 ani de la data ultimei plăți.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru îmbunătățirea gestionării gunoiului de grajd în România și pentru sprijinirea agriculturii durabile.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.