Acasă Informativ Se va reuși eliminarea corupției din sistemul sanitar românesc? Se încearcă, se...

Se va reuși eliminarea corupției din sistemul sanitar românesc? Se încearcă, se fac primii pași

2

Dintr-un comunicat de presă aflăm că în vederea prevenirii actelor de corupţie şi de încălcare a eticii profesionale şi a integrităţii, specialiştii Serviciului de Integritate şi politici publice din cadrul Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii au organizat în ultimele săptămâni mai multe activităţi la care au participat managerii unităţilor aflate în subordinea / autoritatea Ministerului Sănătăţii, directorii executivi ai Direcţiilor de Sănătate Publică Judeţene, respectiv, a municipiului Bucureşti şi managerii Serviciilor de Ambulanţă Publică.

În cadrul întâlnirilor au fost prezentate informaţii legate de modalităţile de prevenire a actelor de corupţie, de încălcare a eticii profesionale şi a integrităţii, reducerea vulnerabilităţilor şi riscurilor de corupţie. Au fost abordate teme care au vizat consolidarea cunoştinţelor privind starea de incompatibilitate şi a conflictelor de interese a personalului din sistemul sanitar. Participanţii la cursuri trebuie să disemineze informaţiile personalului din subordinea lor.

Prezentările au fost susţinute de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate, Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne şi din Ministerul Justiţiei precum şi de specialişti ai societăţii civile şi mediului de afaceri.

“Este încă o problemă la care trebuie să lucrăm toţi, cea legată de mentalităţi vechi. Obiceiurile acestea nu dispar dintr-o dată, dar se pot reduce treptat prin informare şi educare. Pacienţii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să ofere niciun fel de beneficii materiale personalului medical ca să obţină serviciile medicale de care au nevoie“, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Activităţile de prevenire a corupţiei vor avea un caracter permanent, urmând a fi organizate sesiuni de informare şi instruire şi pentru alte categorii de personal din sistemul sanitar.

Solicitarea sau oferirea de bani, bunuri sau alte foloase pentru un act medical constituie o faptă de natură penală.

Adsense
Articolul precedentREZULTATE. Ce goale tribune la Planica! Doi români calificați în concursul de vineri
Articolul următorArbitrii s-au dat în spectacol la CFR – UTA! Ce spune Dan Petrescu

2 COMENTARII

  1. […] Se va reuși eliminarea corupției din sistemul sanitar românesc? Se încearcă, se fac primii paș… Sute de pacienți din toată lumea aleg cabinetul de posturologie de la SCM Dr. Coica Ajutorul de deces a crescut din prima zi a acestui an Nu vine primăvara în Satu Mare! Când se întorc frigul și temperaturile cu minus Se face bazin de înot în Satu Mare, dar va fi departe de marile cartiere Micro 14, 15, 16, 17, Carpați I și II ToateEducațiePoliticSănătate […]

  2. […] Se va reuși eliminarea corupției din sistemul sanitar românesc? Se încearcă, se fac primii paș… Sute de pacienți din toată lumea aleg cabinetul de posturologie de la SCM Dr. Coica Ajutorul de deces a crescut din prima zi a acestui an Nu vine primăvara în Satu Mare! Când se întorc frigul și temperaturile cu minus Se face bazin de înot în Satu Mare, dar va fi departe de marile cartiere Micro 14, 15, 16, 17, Carpați I și II ToateEducațiePoliticSănătate […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.