Acasă Informativ Se va interzice aproape tot dacă Satu Mare va trece de incidența...

Se va interzice aproape tot dacă Satu Mare va trece de incidența 7,5! Lista restricțiilor

0

Municipiul Satu Mare se află în scenariul roșu după ce trecut de incidența de 3 infectări la mia de locuitori. Dar trendul este ascendent și nu știm până unde va urca incidența. Despre ce se va întâmpla dacă ea va depăși și pragul de 6 la mia de locuitori am scris AICI.

Dincolo de Sport vă prezintă și ce se va întâmpla dacă incidența din municipiul Satu Mare va trece de 7,5:

• Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu următoarele excepții pe baza declarației pe proprie răspundere/adeverință eliberată de angajator/legitimația de serviciu :

  1. deplasarea în interes profesional, între locuinţă/gospodărie şi locul /locurile de desfăşurare a activităţii profesionale și înapoi;
  2. deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  3. deplasări în afara localităţii ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

• Pe întreaga durată a săptămânii este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private în intervalul orar 5:00 – 18:00.

• Prin excepţie de la prevederile punctului anterior, în intervalul orar 18:00-05:00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri, îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

• Măsurile prevăzute anterior nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1000 de locuitori.

• Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;

• Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spaţiului și în intervalul orar 5:00-2:00 și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

• Se interzice activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;

• Se interzice activitatea operatorilor economici care se desfășoară în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

• Se interzice activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise.

• Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care administrează săli de jocuri.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.