Acasă Actualitatea Se va circula în Centrul Vechi din Satu Mare! Proiectul va trece...

Se va circula în Centrul Vechi din Satu Mare! Proiectul va trece prin Consiliul Local

0

Municipiul Satu Mare se pregătește să facă un pas înapoi asupra deciziei de a interzice circulația rutieră în centrul vechi al orașului, după finalizarea amplei lucrări de modernizare desfășurate în zonă. Conducerea Primăriei a comandat un studiu pentru modificarea planului urbanistic zonal, în vederea redeschiderii circulației pe o porțiune crucială a centrului istoric.

Proiectul inițial, care viza interzicerea totală a circulației în această zonă, s-a dovedit a fi problematic, generând blocaje în trafic și reacții adverse din partea comunității locale. În urma acestor dificultăți, autoritățile locale au decis să revină asupra deciziei, căutând soluții viabile pentru a asigura fluiditatea traficului în timp ce se valorifică modernizările recente.

Detalii despre Proiect

Proiectul de modernizare a Centrului Vechi a fost demarat în luna noiembrie a anului trecut și este planificat să se încheie în decembrie 2023, având un buget total de 23 de milioane de lei. Prin această inițiativă, autoritățile au vizat revitalizarea zonei istorice, aducând beneficii atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Printre principalele modificări propuse, se numără:

  1. Redeschiderea Circulației Rutiere: Prin modificarea planului urbanistic zonal, se intenționează permiterea circulației rutiere pe sectorul cuprins între Casa Albă și strada Alexandru Ioan Cuza. Această schimbare are scopul de a facilita accesul în centrul vechi și de a evita congestiile de trafic.
  2. Extinderea Spațiilor Verzi în Zona Parcului: O altă modificare semnificativă propusă de proiect vizează extinderea suprafețelor de spații verzi în zona parcului, mărindu-le cu o treime. Această măsură are ca scop îmbunătățirea calității vieții și creșterea atractivității zonei pentru locuitori și vizitatori.
  3. Modernizare Infrastructură: Proiectul prevede o serie de îmbunătățiri ale infrastructurii, inclusiv înlocuirea rețelelor electrice, montarea de stâlpi de iluminat LED, refacerea fântânilor, precum și renovarea aleilor și trotuarelor. Aceste modificări au ca scop transformarea centrului istoric într-un spațiu modern și prietenos.

Aprobarea Proiectului

Toate aceste schimbări propuse vor fi supuse aprobării în cadrul unei ședințe a Consiliului Local. Este de așteptat ca autoritățile să ia în considerare atent opiniile și feedback-ul comunității în luarea deciziei finale.

În concluzie, modernizarea Centrului Vechi al Satu Mare reprezintă un proiect ambițios ce vizează să aducă beneficii atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Redeschiderea circulației rutiere într-o parte a acestei zone istorice ar putea fi un pas important pentru a găsi un echilibru între conservarea patrimoniului cultural și facilitarea accesului pentru locuitori și turiști.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.