Acasă Actualitatea Se suspendă purtarea măștii la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare! Când...

Se suspendă purtarea măștii la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare! Când se revine la normal

0

În cadrul raportului pentru săptămâna 18.03-24.03.2024, autoritățile din județul Satu Mare au prezentat evoluția situației epidemiologice în contextul infecțiilor respiratorii acute și al pandemiei de COVID-19.

Potrivit datelor, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute, inclusiv pneumonii și gripă, în județ a fost de 804 în această săptămână, în scădere față de 885 înregistrate în săptămâna precedentă. Este important de menționat că nu s-au înregistrat cazuri de gripă în această perioadă.

În ceea ce privește vaccinarea antigripală, până la data de 24.03.2024 au fost vaccinate 12.365 de persoane din grupele de risc, cu vaccin achiziționat fie de către persoane, fie prin programul de vaccinare compensat.

În contrast, numărul cazurilor confirmate pozitiv cu infecția COVID-19 a crescut, de la 5 cazuri în săptămâna anterioară la 7 cazuri confirmate pozitiv în săptămâna analizată.

Conform informării Direcției de Sănătate Publică, începând cu data de 14.03.2024, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a decis suspendarea obligativității purtării măștii de protecție de către întregul personal medico-sanitar și aparținători, cu excepția situațiilor de risc epidemiologic apărute la nivelul secțiilor. De asemenea, s-a revenit la programul de vizită anterior restricțiilor impuse.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.