Acasă Educație Se pregătește terenul! Tinerii sătmăreni de 16-18 ani sunt următorii la vaccinare

Se pregătește terenul! Tinerii sătmăreni de 16-18 ani sunt următorii la vaccinare

0

În prima zi a săptămânii a avut loc ședința cu șefii structurilor MAI din Satu Mare. Prefectul Altfatter Tamás a invitat și conducerile Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Școlar Județean. S-au stabilit măsuri organizatorice privind desfășurarea celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării, în perioada 14-16 mai 2021, în special privind informarea unui număr cât mai mare de cetățeni, pentru acces direct și simplu la vaccinare.

Inspectorul școlar general Anișoara Boitor a pregătit o situație privind numărul de elevi cu vârsta între 16-18 ani în județul nostru, vârstă la care sunt eligibili pentru vaccinare. Astfel din totalul de 7988 elevi în această categorie de vârstă la nivelul județului, 5186 sunt în municipiul Satu Mare, 1255 în municipiul Carei, 588 în Negrești-Oaș, 230 în Tășnad, 159 în Livada și 578 elevi la unități școlare din mediul rural.

În această săptămână vor avea loc întâlniri ale diriginților și a conducerii școlilor cu părinții, pentru a se prezenta procedura de vaccinare a minorilor între 16-18 ani, a avantajelor vaccinării. Până la data de 18 mai 2021 inspectoratul va înainta o situație centralizată cu numărul de elevi minori ai căror părinți și-au exprimat acordul scris pentru vaccinare (este suficient acordul a cel puțin unul dintre părinți). În funcție de aceasta, se va stabili o strategie pentru vaccinarea în cel mai scurt timp, inclusiv prin organizarea de centre distincte destinate vaccinării elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here