Acasă Actualitatea Schimbări în PNL Satu Mare după alegeri: “Unele organizații nu au fost...

Schimbări în PNL Satu Mare după alegeri: “Unele organizații nu au fost eficiente”

0

Partidul Național Liberal (PNL) Satu Mare a organizat o ședință de amploare după alegerile locale din această lună, pentru a analiza în detaliu rezultatele obținute de fiecare organizație în parte. În urma acestei evaluări, urmează să fie implementate anumite schimbări în structura organizațiilor locale.

Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, a subliniat că s-a făcut o evaluare amănunțită a performanțelor fiecărei organizații interne. În cazul în care primarii în funcție nu au mai primit sprijinul cetățenilor, se vor face modificări necesare pentru a asigura o conducere eficientă și reprezentativă.

„Am făcut o evaluare pe fiecare organizație, pe fiecare organizație internă. Evident că acolo unde am avut primari și cetățenii nu au mai dorit respectiva conducere, trebuie să facem o schimbare. Este clar, la președinția Consiliului Județean am avut un rezultat bun, am ocupat locul doi, după candidatul UDMR,” a declarat Adrian Cozma.

Cozma a menționat și un episod pe care îl consideră semnificativ pentru rezultatele obținute la Satu Mare, făcând referire la acțiunile liderilor PSD, Marcel Ciolacu și Mircea Govor. El a subliniat importanța ca sătmărenii să nu uite aceste evenimente și să învețe din ele pentru viitor.

„Trădarea pe care Ciolacu și Govor au făcut-o la Satu Mare sătmărenii trebuie să o țină minte,” a adăugat Cozma.

Referindu-se la alegerile prezidențiale viitoare, Adrian Cozma a afirmat că nu există posibilitatea unei colaborări cu social-democrații sătmăreni, fiecare partid urmând să își promoveze proprii candidați. Totuși, data exactă a alegerilor nu a fost stabilită, din cauza conflictelor interne din cadrul coaliției de guvernare.

„PNL nu trebuie să iasă de la guvernare pentru asta. PNL a adus PSD la guvernare, într-un moment în care aveam nevoie de stabilitate politică. Acum, când avem 52% din PIB datorie, există probleme serioase care vor afecta fondurile europene și tranșa a treia din PNRR, iar asta va afecta mulți primari din toată țara,” a explicat Cozma.

Adrian Cozma a subliniat problemele economice actuale și importanța respectării angajamentelor guvernamentale pentru a accesa fondurile europene și tranșele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). El a avertizat că eșecul în realizarea reformelor necesare ar putea avea consecințe grave asupra primarilor și administrațiilor locale.

„Problemele economice serioase vor afecta fondurile europene și tranșa a treia din PNRR, iar asta va afecta mulți primari din toată țara, doar pentru că Guvernul nu și-a respectat angajamentele. Nimeni nu îți dă bani dacă nu faci anumite reforme,” a concluzionat Cozma.

Adsense