Acasă Actualitatea Sătmărenilor le place pizza! Suntem pe locul 2 în lume la comenzi...

Sătmărenilor le place pizza! Suntem pe locul 2 în lume la comenzi al preparatului italian

0

România se află pe locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi de pizza, ocupând totodată primul loc în Europa de Sud-Est, cu cele mai multe comenzi livrate în Capitală. În București, se comandă în continuare mai multă pizza decât în Roma sau Barcelona.

Conform unei analize realizate de Glovo, anul trecut s-au vândut în România peste 5 milioane de pizze, dintre care câteva zeci de mii implicit și la Satu Mare. Cele mai mari consumuri provin din București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Oradea și Brașov, iar titlul pentru cel mai mare consumator de pizza îi revine unui utilizator din Iași, care a plasat 569 de comenzi de pizza în cursul anului 2023, depășind recordul din anul precedent. De asemenea, cea mai scumpă comandă, în valoare de 3.958 lei, a fost plasată anul trecut de către un utilizator din Constanța.

Gusturile românilor rămân ancorate în sortimentele tradiționale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita și Capriciosa.

Vinerea și sâmbăta sunt zilele preferate pentru comenzile de pizza, iar cina este momentul de consum preferat, cu mai mult de o treime din totalul comenzilor plasate între orele 19:00 și 21:00. Cel mai intens moment de comenzi a fost înregistrat pe 20 decembrie 2023 la 11:57, când s-a plasat, în medie, o comandă de pizza la fiecare 3 secunde și jumătate.

În ceea ce privește prețurile, pizza s-a scumpit cu 5,9% în UE și cu 6,5% în România în anul 2023, conform datelor publicate de Eurostat.

English version

Romania ranks second in the world in terms of pizza orders, also holding the top spot in Southeastern Europe, with the most orders delivered in the capital, Bucharest. In Bucharest, more pizza is still ordered than in Rome or Barcelona.

According to an analysis conducted by Glovo, last year over 5 million pizzas were sold in Romania, including several tens of thousands in Satu Mare. The largest consumption comes from Bucharest, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Oradea, and Brasov, with the title for the biggest pizza consumer going to a user from Iasi, who placed 569 pizza orders in 2023, surpassing the record from the previous year. Additionally, the most expensive order, worth 3,958 lei, was placed last year by a user from Constanta.

Romanians’ tastes remain anchored in traditional varieties, with the most ordered types of pizza being Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita, and Capriciosa.

Friday and Saturday are the preferred days for pizza orders, and dinner is the preferred consumption moment, with more than a third of total orders placed between 7:00 PM and 9:00 PM. The most intense ordering moment was recorded on December 20, 2023, at 11:57, when, on average, a pizza order was placed every 3 and a half seconds.

Regarding prices, pizza prices increased by 5.9% in the EU and by 6.5% in Romania in 2023, according to data published by Eurostat.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.