Acasă Actualitatea Sătmărenii au marcat 105 ani de la Intrarea Armatei Române în Satu...

Sătmărenii au marcat 105 ani de la Intrarea Armatei Române în Satu Mare!

0

Vineri, la Monumentul Eroului Necunoscut din Piața Libertății nr. 9, municipiul Satu Mare a marcat cu solemnitate și recunoștință 105 ani de la Intrarea Armatei Române în municipiu.

Ceremonia a început cu o paradă militară și religioasă, urmată de intonarea Imnului Național și de discursul prefectului Ioan Tibil. Au fost prezenți sute de sătmăreni pentru a marca această sărbătoare.

Momentul artistic a adus bucurie și reflectare, iar depunerea de coroane și flori a fost un omagiu adus celor ce au luptat pentru libertatea României.

Drumul Armatei Române, refăcut de Asociația Satele Unite ale Sătmarului

Asociația Satele Unite ale Sătmarului a marcat această zi într-un mod unic. Începând cu ora 10:30 dimineața, participanții s-au adunat în fața Bisericii Ortodoxe “Nașterea Maicii Domnului” din Piața Soarelui. De acolo, participanții, îmbrăcați în costume de epocă și purtând steaguri tricolore, au urmat traseul istoric al trupelor românești prin principalele străzi ale orașului. Practic, am asistat la o reconstituire simbolicã a parcursului istoric al trupelor românesti din 1919.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.