Acasă Sărituri cu schiurile S-a încheiat Turneul celor 4 Trambuline! Ryoyu ridică trofeul!

S-a încheiat Turneul celor 4 Trambuline! Ryoyu ridică trofeul!

0

Bischofshofen a găzduit sâmbătă finala Turneului celor 4 Trambuline la sărituri cu schiurile, ediția a 72-a. În fața a zeci de mii de fani prezenți în tribune, lupta pentru Vulturul de Aur s-a încheiat.

Prima manșă a debutat de la bara de start cu numărul 13, cu noroc pentru unii și cu ghinion pentru alții. Cu fulgi de zăpadă plutind în aer, sărituri foarte lungi nu s-au văzut în prima jumătate a concursului. Manuel Fettener a aterizat la 134,5 metri, fiind urmat de Granerud și Wellinger cu câte 132 de metri. A venit evoluția cu numărul 25, una excelentă, Lovro Kos urcând pe primul loc cu 135,5 metri. La scurt timp, slovenul a fost depășit de compatriotul său, Anze Lanisek, cu 134,5 metri, dar un total mai bun acumulat. Pe final, Stefan Kraft a sărit și el pentru primul loc, însă câștigătorul primei manșe a fost Ryoyu Kobayashi cu 137 de metri.

Printre cei cunoscuți care au ratat manșa secundă se numără Domen Prevc, Johan Andre Forfang, Stephan Leyhe, Simon Ammann etc.

Manșa secundă a oferit multe evoluții peste 130 de metri, condițiile fiind destul de bune. Pe final, Andreas Wellinger a forțat cu 137 de metri, însă șansele de a câștiga turneul erau destul de mici. Neamțul a ocupat temporar locul 1, dar nu pentru mult timp, Fettner ajungând și el la locul de onoare. Anze Lanisek a încântat apoi publicul cu ai săi 141 de metri, schimbând liderul. A impresionat și Stefan Kraft, miza lui fiind, totuși, Cupa Mondială. Ryoyu a sărit 139 de metri și a ocupat locul 2 la finalul etapei. Japonezul câștigă turneul pentru a treia oară fără câștige nicio etapă. A fost constant pe locul 2.

Rezultatele etapei AICI.

Clasamentul final al turneului AICI.

Clasamentul Cupei Mondiale (individual) AICI.

Clasamentul Cupei Mondiale (națiuni) AICI.

Cupa Mondială la sărituri cu schiurile continuă cu Turul Poloniei în perioada 12-21 ianuarie. Prima oprire va fi la Wisla, apoi la Szczyrk și într-un final la Zakopane. Cu mai multe informații vom reveni zilele următoare.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.