Acasă Actualitatea S-a făcut recepția la primele aparate de la Neonatologie! Ce urmează la...

S-a făcut recepția la primele aparate de la Neonatologie! Ce urmează la Spitalul Județean Satu Mare

0

Unul din proiectele aflate în implementare ale Spitalului Județean de Urgență Satu Mare este cel intitulat „Intensive Care for Future”. Spitalul județean are calitatea de leader de proiect, iar partenerul instituției este Spitalul Regional de Copii (RCH) din Mukachevo, Ukraina, proiectul fiind unul transfrontalier din cadrul programului de finanțare HUSKROUA ENI CBC 2014-2020.

Obiectivul principal este de a intensifica cooperarea dintre cele două unități sanitare și de a îmbunătăți serviciile de sănătate din județele Zakarpatska și Satu Mare (zona lor de acoperire). În mod particular, creșterea calității îngrijirilor se realizează, pe de o parte, prin îmbunătățiri în infrastructura echipamentelor medicale, iar pe de altă parte prin creșterea competențelor personalului medical al secțiilor Neonatologie și Anestezie Terapie Intensivă și locația Tășnad din cadrul Spitalului Județean. Mai mult, în vederea îmbunătățirii îngrijirilor post-spitalizare este prevăzută derularea unei campanii de informare publică având în vizor medicii de familie dar și aparținătorii pacienților.

Proiectul prevede dotarea cu aparatură medicală în valoare a 511.880 Euro a celor trei structuri sus menționate ceea ce reprezintă cea mai mare parte a bugetului total de 550.000 Euro:

  • 251.130 Euro destinată secției Neonatologie (ventilatoare, incubatoare, masă de resuscitare, ultrasonograf etc.);
  • 217.510 Euro pentru secția ATI (defibrilatoare, cărucioare de resuscitare, aparate de oxigen, ecograf, videoendoscop, videolaringoscoape etc.) ;
  • 43.240 Euro aferentă locației Tășnad – (electrocardiograf, defibrilator, ecograf).

Astfel, se așteptă o îmbunătățire considerabilă a actului medical: scăderea timpului necesar pentru stabilirea diagnosticului, o intervenție mai rapidă, condiții de siguranță sporite și scăderea complicațiilor.

Astăzi, 28 iunie 2022 s-a realizat un pas important în atingerea scopului SJU Satu Mare: s-au recepționat primele aparate medicale la nivelul Secției Neonatologie! Este vorba de un ventilator invaziv și trei ventilatoare noninvazive, toate destinate prematurilor și nou-născuților care au nevoie sau cei îngrijiți în cadrul secției respective. Se poate afirma că, prin punerea în funcțiune a acestor ventilatoare, se contribuie semnificativ la creșterea șanselor de viață, chiar de vindecare a pacienților.

Adsense