Acasă Actualitatea Românii nu mai citesc cărți! Jumătate din ei n-au deschis una în...

Românii nu mai citesc cărți! Jumătate din ei n-au deschis una în primele 6 luni ale anului

0

Conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, doar jumătate dintre români (51,4%) au afirmat că au citit cărți în ultimele șase luni, în timp ce peste două treimi nu au vizitat un monument istoric, iar mai mult de trei sferturi nu au participat la spectacole de teatru, operă sau concerte de muzică clasică.

Principalele constatări din sondaj:

  1. Cărți: 51,4% dintre români au citit cărți (romane, poezie, etc.) în ultimele șase luni, în timp ce 48,5% au declarat că nu au citit.
  2. Monumente istorice: 43% dintre respondenți au vizitat monumente istorice sau culturale în ultimele șase luni, iar 56,9% au spus că nu au avut astfel de activități.
  3. Muzee și expoziții: 32,6% au vizitat un muzeu, o galerie de artă sau o expoziție în ultimele șase luni, în timp ce 67,2% au răspuns negativ.
  4. Spectacole culturale: Doar 21,4% dintre respondenți au participat la spectacole de teatru, operă sau concerte de muzică clasică în ultimele șase luni, în timp ce 78,5% au declarat că nu au participat la astfel de evenimente.

Consumul cultural în funcție de categorii socio-demografice:

  • Consumul cultural pare să fie mai ridicat în rândul tinerilor (sub 45 de ani).
  • Educația superioară, statutul de angajat la stat și venitul mai ridicat sunt asociate cu un consum cultural mai crescut.
  • Populația urbană, în special locuitorii din București și orașe mari, are un consum cultural mai ridicat.

Aceste date oferă o perspectivă asupra obiceiurilor culturale în România și ar putea servi ca bază pentru discuții despre promovarea culturii și accesul la aceasta în rândul diferitelor categorii sociale.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.