Campioană mondială și europeană, Franța a dominat autoritar un meci în care România a improvizat mult, neputând să le trimită în teren pe Neagu, Buceschi, Elisei-Ardean sau Chiper. Martin Ambros a fost nevoit să apeleze la jucătoare gen Seraficeanu, Boian, Bucur, Andreea Popa, Polocoșer, Constantinescu, Pristavița, care sunt departe de cerințele handbalului actual.

De partea cealaltă, Olivier Krumbholz a mizat pe toate vedetele sale. După primele 10 minute, cât de cât echilibrate, Franța s-a desprins decisiv, viteza jocului ei fiind net superioară celei a României. Laura Glauser a avut și ea o prestație excelentă între buturi, parând, între altele, patru aruncări de la 7 metri!

Din tabăra tricoloră a ieșit în evidență doar Crina Pintea, pivotul Gyorului zbătându-se mult pe semicerc și creând panică printre adversare. Crina a fost însă prea puțin susținută de linia de 9 metri, româncele chinuindu-se efectiv în atac la jocul pozițional.

A fost 15-8 la pauză, iar în partea a doua, deși ambii antrenori au făcut foarte multe schimbări, tot Franța a fost la conducere.
În echipa României au debutat și tinerele Andreea Popa, Sonia Seraficeanu și Daria Bucur, dar jocul a rămas unul fără orizont.

S-a terminat 28-18, o victiorie categorică a Franței, care ridică multe semne de întrebare vizavi de viitorul echipei naționale. Fără Cristina Neagu, România pare o echipă de pluton, o umbră a naționalei care învingea Norvegia la Euro 2018 și care se clasa la final pe locul 4.
În celălalt meci al turneului, Norvegia a spulberat Danemarca, 31-20.
România mai are de jucat sâmbătă, cu Norvegia, de la ora 18:00, și duminică, împotriva Danemarcei, ora 16:00.

Franța 28
Houette 9, Nokandy 3, Lacrabere 3, Nze Minko 2, Pineau 2, Dancette 2, Dembele 2, Flippes 2, Edwige 1, N’Gouan 1, Coatanea 1. Antrenor: Olivier Krumbholz
România 18
Laslo 4, Pintea 3, A. Popa 3, Perianu 2, Zamfirescu 2, Bucur 1, Constantinescu 1, Dincă 1, Boian 1. Antrenor: Martin Ambros

PROGRAMUL TURNEULUI (TVR)

Joi

Norvegia-Danemarca 30-21
Franța-România 28-18

Sâmbătă, 23 martie

ora 17:30 – Norvegia-România
ora 20:30 – Franța-Danemarca

Duminică, 24 martie

ora 16:00 – Danemarca-România
ora 19:15 – Franța-Norvegia