Acasă Actualitatea ROMÂNIA ATRACTIVĂ. Județul Satu Mare inclus în două proiecte pentru atragerea turiștilor...

ROMÂNIA ATRACTIVĂ. Județul Satu Mare inclus în două proiecte pentru atragerea turiștilor străini

0

Într-un efort de a promova și valorifica bogăția patrimoniului istoric și cultural al României, autoritățile au lansat miercuri primul program național de turism cultural intitulat „România Atractivă”. Acest program, coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă o inițiativă amplă menită să crească vizibilitatea obiectivelor culturale, a istoriei și tradițiilor locale din întreaga țară.

Platforma multimedia asociată programului include un site și o aplicație gratuită, care oferă turiștilor acces la informații despre obiectivele culturale, posibilitatea de a-și planifica trasee și de a descoperi evenimente culturale organizate în România. Această inițiativă are drept scop revitalizarea zonelor culturale și creșterea fluxului de turiști, contribuind astfel la dezvoltarea economică a acestora.

Printre obiectivele programului se numără semnalizarea profesională a celor 12 rute tematice care străbat întreaga țară, din 35 de județe, cuprinzând 275 de obiective de vizitat. Aceste rute includ castele, cetăți, conace, sate cu arhitectură tradițională, biserici fortificate sau de lemn, mănăstiri incluse în patrimoniul UNESCO, limesul dunărean și peisajul cultural din Delta Dunării, alături de gastronomia locală și alte elemente definitorii ale identității culturale românești.

Județul Satu Mare este inclus în cadrul a două rute care traversează țara: Ruta curiilor din Transilvania (județele Bihor, Cluj, Covasna, Harghita, Sălaj, Satu Mare) și Ruta Sfântul Ladislau pe teritoriul României (județele Alba, Bihor, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sibiu). Aceste rute vor fi semnalizate și promovate în cadrul programului, oferind turiștilor oportunitatea de a descoperi frumusețile și bogățiile culturale ale acestei regiuni.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.