Acasă Actualitatea FOTO. Rețea de trafic de droguri destructurată la Satu Mare! Descinderi ale...

FOTO. Rețea de trafic de droguri destructurată la Satu Mare! Descinderi ale mascaților în 17 locuințe

1

17 PERCHEZIȚII ÎN DOUĂ CAUZE PENALE PRIVIND TRAFICUL DE DROGURI DE RISC ȘI EFECTUAREA, FĂRĂ DREPT, DE OPERAȚIUNI CU PRODUSE SUSCEPTIBILE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE

La data de 3 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat 17 percheziții domiciliare, în județul Satu Mare, în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din materialul probator administrat în cele două cauze a reieșit faptul că mai multe persoane ar fi procurat, deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de substanțe interzise, către consumatori din județul Satu Mare.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 106 doze ce ar conține substanța psihoactivă, denumită MDMB-4-en-PiNACA, 8.400 de lei, 600 de euro și 3 telefoane mobile.

Totodată, a fost dispusă măsura instituirii sechestrului asigurător asupra a două autoturisme de lux, precum și a două imobile, care ar fi fost achiziționate din banii proveniți din desfășurarea activităților ilegale.

În urma activităților efectuate, șase persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Adsense

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.