Acasă Informativ Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică: “Relaxările ar fi trebuit să vină...

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică: “Relaxările ar fi trebuit să vină în funcție de rata vaccinării pe fiecare județ”

0

Conform stirileprotv.ro, măsurile de relaxare ar trebui aplicate cu cap, pentru a nu descuraja campania de vaccinare, populația crezând că pandemia a trecut, scăzând interesul pentru vaccinare.

Profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș este de părare că aceste măsuri de relaxare ar trebui luate pe județe, în parte, în funcție de procentul cetățenilor vaccinați.

”Ar fi trebuit făcut diferențiat, pe județe, în funcție de procentul de vaccinare din județul respective. Dacă s-ar fi impus o limită, de exemplu dacă depășești 30 % procent de persoane vaccinate în județul respectiv, treci într-o stare mai relaxată, ar fi fost un stimulent pentru județele respective. Așa, există posibilitatea ca atunci când începe valul 4 în toamnă, județele respective să constituie surse de focare de infecție.”, a spus acesta la PRO TV.

Fostul consilier al fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că valul 4, care ar putea ajunge la noi în toamnă, va avea o intensitate mai redusă decât valul 3, dar avertizează că ar putea apărea, din nou, focare, în județele unde acum este o rată mică de vaccinare. 

”Va avea o intensitate mai redusă decât valul 3, pentru că procentul de persoane vaccinate în toată țara va face diferența. Cu toate acestea, este posibil ca în unele județe, județele în care oamenii nu se vaccinează într-un ritm corespunzător, să trebuiască impuse restricții, din nou, pentru că, în felul acesta se va putea controla numărul persoanelor internate pe secția de terapie intensivă, pe care le vom vedea la începutul toamnei, când vor începe ploile de toamnă și vremea mai rece.” – a mai spus specialistul în sănătate publică.

De altfel, Cherecheș subliniază faptul că, ”acum, noi nu am revenit la normal, suntem doar într-o pauză”. ”Putem reveni la normal abia în momentul în care avem imunitatea de grup, procentul de 70 %” – spune profesorul.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.