Acasă Actualitatea Radu Roca și echipa sa continuă planul pentru reabilitarea termică a blocurilor...

Radu Roca și echipa sa continuă planul pentru reabilitarea termică a blocurilor din Satu Mare!

0

Candidatul PSD Satu Mare la Primărie, Radu Roca, a susținut luni dimineața o conferință de presă, alături de patru dintre candidații la Consiliul Local, Cristina Ilieș-Tămășan, Raul Băbțan, Radu Poias și Dănuț Uglean.

Tema discuțiilor a reprezentat-o reabilitarea termică a blocurilor, importanța pentru mediu și construirea unui stadion la Satu Mare. Radu Roca a invitat ingineri, Radu Poian și Dănuț Uglean fiind și candidați pe lista Consiliului Local, care sunt în temă cu tot ce înseamnă construcții și mediul înconjurător.

“Îmi propun să fiu mereu alături de oameni, să mă implic activ și să fiu preocupat în permanență de binele comunității și de dezvoltarea municipiului. Reabilitarea termică a blocurilor este un pas important pentru sătmăreni spre un viitor mai sustenabil și economic. Prin implementarea acestor măsuri, locuitorii pot beneficia de locuințe mai confortabile, costuri mai reduse și o imagine mai modernă a orașului. De asemenea, impactul pozitiv asupra mediului este semnificativ – diminuând consumul de energie, contribuim la reducerea emisiilor de carbon și la protejarea mediului înconjurător”, a spus candidatul la Primărie, Radu Roca.

A urmat Radu Poias, de meserie inginer constructor, care a prezentat detaliile tehnice în ceea ce privesc beneficiile anvelopării blocurilor din municipiu.

“Va prezentam unul dintre proiectele echipei noastre, care vizeaza rezolvarea unei probleme importante pentru un viitor mai sustenabil si economic, fiind vorba despre Eficientizarea energetica si reabilitarea termica a blocurilor, și aici voi sublinia cateva aspecte importante despre proiect. Clădirile pot fi văzute ca structuri care protejează interiorul de condițiile atmosferice, menținând un confort interior ce depinde de temperatură și umiditate. O mare parte din energia consumată înclădiri este pierdută, iar în Romania si in Europa 70% din consumul casnic de energie este dedicat confortului termic. 

Pierderile de Energie: Aceste cladiri au pierderi de energie datorita anvelopelor necorespunzătoare (pereți, podele, acoperișuri, uși și ferestre). 

Eficiența Energetică: Performanța energetică a clădirilor este definită prin energia consumată pentru încălzire, răcire, ventilare, apă caldă și iluminat. Îmbunătățirea eficienței energetice implică o serie de măsuri tehniceși de design, ce pot reduce consumul de energie și emisiile de dioxid de carbon, cum ar fi îmbunătățirea izolației termice și utilizarea surselor regenerabile de energie.

Reabilitarea Termică: Reabilitarea termică a clădirilor vechi presupune adăugarea de izolație la pereti si acoperis, îmbunătățirea ferestrelor și ușilor, modernizarea echipamentelor și instalațiilorpentru a menține căldura interioară. Acest proces contribuie la creșterea eficienței energetice și la reducerea impactului asupra mediului.

Beneficii: Eficientizarea energetică aduce beneficii pe mai multe planuri:

-beneficii economice cum ar fi scăderea facturilor la utilități și valori mai mari ale proprietăților,

-beneficii sociale: sănătatea și confortul mult îmbunătățit ale locuitorilor,

-beneficii asupramediului: reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Reglementări și Obiective: În conformitate cu reglementările UE, clădirile noi și cele reabilitate trebuie să aibă un consum de energie aproape de zero. România, are un patrimoniu semnificativ de clădiri vechi cu izolare termică redusă, care necesită reabilitare și modernizare pentru a respecta standardele energetice actuale.

Strategii și Soluții Tehnice: Strategiile de reabilitare energetică include utilizarea de materiale și echipamente eficiente, etanșarea elementelor mobile, recuperarea căldurii și utilizarea surselor regenerabile de energie. Soluțiile adoptate trebuie să fie cost-eficiente și să satisfacă cerințele minime de performanță energetică.

Creșterea eficiențeie nergetice a clădirilor din Municipiul Satu Mare reprezinta o prioritate pentru echipa noastra, intrucat prin acest proiect ne propunem sa atingem obiectivele naționale și europene de reducere a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon, care au un impact major asupra economiei și societății.

Apoi, Dănuț Uglean, inginerul de mediu a explicat importanța reabilitării termice a blocurilor, din punct de vedere al emisiei de carbon și a impactului pe care îl are asupra mediului.

“Asa cum stim cu totii, in ultimii ani s-a pus accent tot mai tare pe aspectele de mediu, in toate domeniile de activitate. Indiferent ca discutam despre industiile din sistemul privat si nu numai, sau ca discutam desorea reabilitarea termica a blocurilor. Eficiența energetică trebuie să fie întotdeauna pe primul loc în cursa pentru obținerea unor clădiri cu emisii de carbon minime. Incălzirea locuințelor reprezintă o sursă importantă de emisii, în special în țările în care resursa predominant folosită este reprezentată de combustibilii fosili. În Uniunea Europeană, încălzirea reprezintă 63% din consumul de energie al unei gospodării. Prin reducerea consumului de energie, puteti reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator. De exemplu, izolarea termica a casei poate reduce necesitatea utilizarii incalzirii sau a aerului conditionat, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon. Termoizolarea joacă un rol vital în atenuarea impactului negativ al clădirilor rezidențiale asupra mediului. Consumul de energie în clădiri contribuie la o parte semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră. Prin reducerea consumului de energie, izolarea termică ajută la reducerea emisiilor de carbon și la combaterea schimbărilor climatice. În plus, materialele de izolație au devenit mai ecologice de-a lungul timpului. Consumul de energie redus considerabil nu ajuta doar populatia in confortul de zi cu zi, ci și mediul inconjurator, astfel emisiile de CO² ale unei casecu o eficienta termica buna se reduc în fiecare an cu minim 7000 kg.“, a completat Uglean.

Viceprimarul Cristina Tămășan-Ilieș a tras concluziile, spunând că toate aceste proiecte, și cele prezentate în conferințele anterioare, așa cum spunea și Radu Roca, reflectă nevoile sătmărenilor, indiferent de zona unde locuiesc.

Toate aceste proiecte, prezentate atât astăzi cât și în conferințele anterioare, reflectă nevoile și dorințele sătmărenilor, rezultate din dialogurile purtate în timp. Suntem o echipă dedicată și deschisă, mereu în contact cu realitățile comunității. Atât eu cât și candidatul nostru pentru funcția de primar, Radu Roca,  am avut ocazia să interacționăm zilnic cu cetățenii din funcțiile publice pe care le-am ocupat, Radu Roca, în timpul mandatului său de prefect, și eu de viceprimar. Am ascultat problemele, am îndrumat oamenii și am găsit soluții pentru sătmărenii care ne-au trecut pragul instituțiilor sau în timp ce ne aflăm în teren. Fiecare dintre colegii noștri candidați pentru funcțiile de consilieri locali sunt reprezentantii unui cartier al municipiului și, înainte de a fi candidați, sunt vicepreședinți ai organizației municipale. Asta înseamnă că ei cunosc nevoile fiecărei zone și, împreună, am găsit soluții eficiente pentru a răspunde acestor nevoi. Munca noastră în echipă este cheia succesului și a progresului. Încă înainte de începerea campaniei electorale, am fost prezenți în cartierele municipiului pentru înțelege problemele de la firul ierbii. Și după ce campania se va încheia, vom continua la fel,  pentru a ne asigura că fiecare voce este auzită și că fiecare problemă își găsește rezolvarea. Pe data de 9 iunie invitam satmarenii sa aleaga candidatii Partidului Social Democrat Satu Mare atat pentru alegerile locale cat si pentru europarlamentare!“, a încheiat Cristina Tămășan-Ilieș.

COMANDAT DE PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT –  PSD ORGANIZAȚIA SATU MARE 

Executat de Dincolo de Sport SRL – portal www.dincolodesport.eu

COD MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR: 21240002

Adsense