Acasă Actualitatea Putin are trei contracandidați la alegerile prezidențiale în Rusia! Cât contează acest...

Putin are trei contracandidați la alegerile prezidențiale în Rusia! Cât contează acest lucru

0

Înregistrarea candidaților pentru alegerile prezidențiale ruse din martie s-a încheiat, conform anunțului făcut duminică de agenția TASS. Printre cei înregistrați se numără președintele Vladimir Putin, care este așteptat să câștige, și alți trei politicieni care susțin războiul Moscovei în Ucraina, conform Reuters.

Comisia Electorală Centrală (CEC) l-a înregistrat pe Vladislav Davankov, vicepreședinte al Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului) și membru al grupului parlamentar Noii Oameni, pe Leonid Sluțki, liderul Partidului Liberal Democrat (LDPR), ultranaționalist și loial Kremlinului, și pe candidatul Partidului Comunist, Nikolai Haritonov.

Cu toate acestea, lista nu include candidatul rus anti-război Boris Nadejdin, după ce CEC-ul i-a interzis joi să candideze, invocând nereguli în strângerea semnăturilor necesare pentru susținerea candidaturii sale.

Putin, în vârstă de 71 de ani, care a ales să candideze ca independent și nu din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, este liderul autoritar al Rusiei din anul 2000 și controlează toate pârghiile statului. Astfel, este de așteptat să câștige cu ușurință votul de luna viitoare.

Chiar dacă nimeni nu se aștepta ca Nadejdin, în vârstă de 60 de ani, să câștige – acesta a caracterizat războiul lui Putin în Ucraina drept o “greșeală fatală” – criticile sale tranșante i-au surprins pe unii analiști. Kremlinul a declarat că nu îl vede ca pe un rival serios al lui Putin.

Nadejdin a declarat joi că va contesta decizia CEC la Curtea Supremă a Rusiei.

Războiul, denumit de Kremlin o “operațiune militară specială”, se apropie de sfârșitul celui de-al doilea an și a dus la moartea a mii de oameni din ambele părți, la strămutarea milioanelor de ucraineni și la transformarea în ruine a zecilor de orașe și sate.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.