Acasă Actualitatea Protest în față la Urgențe după moartea Ștefaniei! Dezvăluiri ale familiei și...

Protest în față la Urgențe după moartea Ștefaniei! Dezvăluiri ale familiei și apropiaților

0

În urma decesului tinerei Ștefania, eleva de 15 ani din Doba, familia și apropiații au anunțat pe rețelele de socializare un protest în fața Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare.

Acest protest este programat joi, 26 ianuarie, începând cu ora 18.00.

„În memoria Ștefaniei și al altor oameni umiliți și batjocoriți (…) Începând de joi, 26.01, ora 18.00, ne adunăm în număr cât mai mare în fata Spitalului Județean pentru demisia (…) și vom merge câte zile este nevoie, ca să ne audă toată țara. Vrem un spital sigur! Distribuie și tu cât mai multor oameni”, este anunțul care circulă pe Facebook.

Reamintim că părinții Ștefaniei, eleva de doar 15 ani decedată miercuri la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare au semne mari de întrebare vizavi de tot ce s-a întâmplat în ultimele ore din viața fiicei l

Au spus că nu vor să învinovățească gratuit pe cineva, dar caută răspunsuri la niște semne mari de întrebare: ”Cum a fost posibil să intre fata zâmbind la Urgență, iar peste o oră să moară”. Părinții insistă asupra faptului că Ștefania NU părea să aibă alte probleme de sănătate.

Părinții spun că au fost prima dată cu Ștefania la spital în cursul zilei de luni, dar nu i s-a pus niciun diagnostic.

”Am dus-o pe fiica mea la medicul de familie în cursul zilei de luni. A spus că se simte puțin rău. Am primit un bilet de trimitere la un pediatru. Am făcut raze și au spus că nu e nimic. A făcut și un test de gripă, care a ieșit negativ. Nu a avut nimic grav când a trimis-o acasă. Nu i-a prescris nimic și ne-a programat pe data de 25 la ORL (…) Fata a spus că o apasă ceva în spate, de asta am fost la medic luni. Am mers acasă și a spus că vrea să meargă marți la școală pentru că trebuie să predea portofoliul la matamatică, a spus că se simte bine după ce a venit de la spital. Miercuri a spus că iar o apasă la spate, i-am mai făcut o programare la o clinică”, spun părinții într-un interviu pentru TV1 Satu Mare.

Într-un final, mama Ștefaniei, ajutată de sora sa, au ajuns cu minora la Unitatea de Primire Urgențe, acolo unde mama susține că a fost repezită de un cadru medical, iar fetița ar fi fost jignită.

”Medicul de la UPU i-a cerut să se dezbrace. Eu i-am dat jos tricoul, dar fetiței i-a fost rușine să își dea jos sutienul. eu i-am zis la fetiță să se lase consultată. Apoi, medicul mi-a reproșat că fetița e obeză și isterică, cu o voce ridicată. Apoi, a urmat un EKG, iar eu l-am întrebat că ce ar putea să aibă. Iar medicul a spus să tac din gură. Apoi, medicul mi-a spus că are diabet și că o să fie internată. În ultimele clipe să audă fata că îi obeză și isterică… Nu pot să trăiesc cu cuvintele astea (…) Apoi, a venit un domn la mine și mi-a spus că fetița e resuscitată și să nu am prea mari speranțe”, spune mama Ștefaniei.

Tatăl victimei are un mare semn de întrebare: ”Medicii spun că fiica noastră a murit în urma unei infecții la mai multe organe, respectiv la rinichi, vezica urinară, ovare și plămâni (…) Eu nu știu cine o greșit sau ce s-a întâmplat, că nu îs doctor. Eu doar atâta pot să zic, că pe fiica noastră am dus-o înauntru pe picioare, zâmbind înauntru. Si apoi am adus-o acasă în sicriu”.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a dat publicității un punct de vedere vizavi de cazul Ștefaniei, eleva de 15 ani, din Doba, care a decedat la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare: ”În data de 18.01.2023, ora 15.21, s-a pezentat la Unitatea de Primire Urgență o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturație oxigen 88%.

A fost preluată de echipa de Urgențe majore și intubată, primele investigații pledând pentru un cord pulmonar acut și suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză.

În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susținere a funcțiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil.

La aproximativ 30 minute, ora 19.10, intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată. Autopsia și examenul antomopatologic aferent urmează să stabilească cu exactitate cauzele care au condus la deces”.

Sursa: presasm.ro

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.