Acasă Informativ PROGNOZĂ. Ce temperaturi vor fi în Satu Mare în următoarele 2 săptămâni

PROGNOZĂ. Ce temperaturi vor fi în Satu Mare în următoarele 2 săptămâni

0

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Se precizează că estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În ceea ce privește regiunea Maramureș, din care face parte și județul Satu Mare, se spune că în data de 2 aprilie, valorile termice diurne -în scădere accentuată față de perioada anterioară- vor caracteriza o vreme răcoroasă, cu maxime de 10…13 grade.

Apoi vremea va fi în încălzire treptată; în perioada 3-6 aprilie temperaturile maxime vor fi apropiate de normele perioadei, respectiv 16…19 grade, iar între 7 și 10 aprilie vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a acestei luni, cu valori de 24…26 de grade, mediat regional.

O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra valori în general de 8…11 grade, mai scăzute (5…7 grade) în primele nopți.

În primele zile, temporar va ploua, local moderat cantitativ, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va crește din nou după data de 10 aprilie. În restul intervalului, doar izolat vor fi averse slabe.

Graficul temperaturilor:

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.