Acasă Actualitatea Profesor de religie, arestat pentru hărţuirea şi agresarea unei minore! Ce mesaje...

Profesor de religie, arestat pentru hărţuirea şi agresarea unei minore! Ce mesaje îi trimitea fetei

0

Un scandal de proporții a zguduit comunitatea educațională din Baia Mare după ce un profesor de muzică de la Colegiul Național “Emil Racoviță” a fost arestat pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală asupra unei minore. Profesorul, un absolvent al Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca și doctor în teologie, a fost reținut ieri de autorități.

Conform informațiilor furnizate de vasiledale.ro, profesorul în vârstă de 47 de ani ar fi trimis mai multe mesaje cu conținut sexual unei eleve de clasa a X-a. Fata, speriată de natura mesajelor, le-a arătat mamei sale, care a alertat imediat poliția și procurorii din Baia Mare.

Pe data de 28 iunie, polițiștii au fost sesizați cu privire la comportamentul neadecvat al profesorului. După o serie de investigații, acesta a fost identificat și reținut pe 8 iulie pentru 24 de ore. A doua zi, instanța a decis arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

“Un băimărean a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală și hărțuire. Acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că un bărbat ar fi efectuat mai multe apeluri telefonice și ar fi transmis mesaje unei minore, care, prin frecvență și conținut, i-ar fi creat acesteia o stare de temere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

În urma arestării profesorului, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a decis retragerea binecuvântării sale de a mai preda religie și de a dirija coruri bisericești. Într-un comunicat oficial, Episcopia a subliniat că astfel de comportamente sunt incompatibile cu valorile creștine și nu au loc în sfera educației sau a bisericii.

“Având în vedere situația gravă în care se află profesorul care preda disciplina religie și muzică la un liceu băimărean, aflat în arestul poliției, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a hotărât de îndată retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituțiile școlare, precum și de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu calitatea de creștin și nu au ce căuta în sfera educației sau a bisericii”, se arată în comunicat.

Profesorul de muzică are o carieră academică de prestigiu, fiind absolvent al unei instituții de renume și doctor în teologie. El preda muzică la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Baia Mare, unde era apreciat pentru cunoștințele și abilitățile sale muzicale. Cu toate acestea, comportamentul său recent a aruncat o umbră asupra întregii sale cariere și a declanșat reacții de indignare și dezamăgire în comunitate.

Autoritățile continuă cercetările pentru a documenta întreaga activitate infracțională a profesorului. Bărbatul rămâne în arestul IPJ Maramureș în timp ce ancheta este în desfășurare. Poliția, sub supravegherea procurorului, caută să stabilească toate circumstanțele și detaliile legate de acest caz.

Adsense