Acasă Actualitatea Primăria rupe contractul de concesiune și vrea să redea ștrandul sătmărenilor

Primăria rupe contractul de concesiune și vrea să redea ștrandul sătmărenilor

0

Sătmărenii se vor putea bucura din nou de ștrandul din Satu Mare. Primăria dorește să intre în posesia lui, pentru a-l redeschide și reda cetățenilor, conform celor declarate astăzi, 22 iulie, de primarul Gabor Kereskenyi.

S-a constituit o comisie specială care a analizat contractul de concesiune dintre municipalitate și AC Beni Alex SRL și s-a decis încetarea oricărei colaborări. Decizia finală a fost luată de Consiliul Local, iar toți membri comisiei de analiză au fost de acord cu faptul că societatea concesionară nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

“Nu vreau să intru în detalii, care sunt obligațiile pe care nu le-a respectat, dar pot spune că nu s-a realizat construirea unui hotel de 3 stele, acoperirea bazinului olimpic sau construcția a încă patru bazine, construirea parcării supraetajate și altele. În plus, nu putem să face abstracție de faptul că, pentru al doilea an consecutiv, ștrandul nu este deschis, iar acest lucru nu mai poate fi tolerat”, a declarat primarul Kereskenyi.

Dacă va fi preluat de municipalitate, este nevoie de fonduri pentru reabilitarea zonei, a bazinelor. Problema de care se vor lovi cei de la Primărie și Consiliul Local este faptul că firma concesionară nu se va lăsa cu una cu două, aceștia având pretenții financiare de 26 de milioane de lei, sumă pe care conceionarii au investit-o de-a lungul anilor în ștrandul sătmărean.

“Nu putem să fim de acord cu aceste pretenții, în contract scrie clar care sunt obligațiile lor și care sunt consecințele dacă nu respectă cele stipulate, așa că începând de astăzi, se încheie înțelegerea dintre cele două părți. Dacă se impune sau nu plata unei anumite sume către societate o va decide instanța”, a încheiat edilul-șef.

Articolul precedentFoc pus intenționat la un depozit din Carei!? A ars un container cu mase plastice
Articolul următorAlibec, prezentat oficial în tricoul campioanei! Și-a ales numărul 77

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here