Acasă Actualitatea Premierul demis Cîțu, despre accesul în magazine doar cu certificat verde

Premierul demis Cîțu, despre accesul în magazine doar cu certificat verde

0

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat, joi, după ședința de Guvern, că certificatul verde ar putea fi introdus peste tot în România, inclusiv în magazine și supermarketuri.

Astfel, accesul in magazine s-ar putea face doar pe baza certificatului verde, a unui test negativ sau cu dovada trecerii prin boală. 

Cîțu susține că nu este vorba despre o restricționare, ci doar o … ”triere”.

”Asta nu e o restricționare, este doar o triere. Nu este o restricționare. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat.. Deci sunt 3 variante, simple. Și când mergeți la doctor, să știți, trebuie să te testezi pe proprii bani, dacă vrei să mergi la spital. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine, da.” – a spus premierul demis Florin Cîțu.

El a susținut că, deși Guvernul pe care îl conduce este unul cu puteri limitate, după ce a fost demis în Parlament, aceste noi restricții ar putea fi impuse printr-un proiect de lege în Parlament.

Cîţu a anunțat aceste măsuri după ce fost întrebat dacă se are în vedere caranatinarea Bucureștiului, având în vedere rata foarte ridicată a cazurilor de infectare cu Covid-19.

El a declarat că, în acest moment, nu s-a luat în calcul acest lucru şi a subliniat că autorităţile au în vedere alte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, premierul demis a precizat că a avut o discuţie cu ministrul interimar al Sănătăţii în vederea impunerii certificatului verde în orice activitate economică.

Articolul precedentPROIECT | Personalul medical nevaccinat Covid-19 va suporta costurile testărilor
Articolul următorO șoferiță a acroșat un pieton la Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here