Acasă Actualitatea Premierul Ciolacu, făcând referire și la Satu Mare: „În România nu va...

Premierul Ciolacu, făcând referire și la Satu Mare: „În România nu va exista Ținutul Secuiesc”

0

Premierul Marcel Ciolacu a exprimat vineri dorința de a vedea mai multe femei în funcțiile de conducere ale administrațiilor locale și centrale, subliniind că în politică “toată lumea trebuie să se regăsească”. El a subliniat că nu face parte dintre politicienii care își antagonizează concetățenii.

Ciolacu a remarcat că în unele zone, precum Mureș, Satu Mare, Covasna și Harghita, există o situație specială cu o istorie mai încrâncenată. Totodată, el a respins practica unor politicieni de a diviza românii între ei și de a ignora problemele comunităților locale odată ajunși la București. În schimb, a subliniat că este necesară o abordare constructivă pentru a adresa problemele reale și pentru a promova unitatea și solidaritatea.

Premierul a argumentat că unirea tuturor partidelor românești împotriva unor comunități de altă etnie, precum maghiarii, nu reprezintă o soluție adecvată. El a pledat pentru o Românie normală în care cetățenii să trăiască împreună și să colaboreze pentru a construi un viitor mai bun.

În concluzie, Marcel Ciolacu a subliniat că este esențial să se promoveze diversitatea și să se asigure o reprezentare adecvată a tuturor segmentelor societății în administrația publică, inclusiv prin implicarea mai activă a femeilor în funcțiile de conducere.

“La dumneavoastră la Mureş şi la Satu Mare şi la Covasna şi la Harghita este o situaţie, să spunem, mai specială, cu o istorie mai încrâncenată. Eu nu fac parte din politicienii care vin şi învrăjbesc românii cu românii de alte tipuri şi pe urmă pleacă la Bucureşti, unde pe ei nu îi deranjează ce se întâmplă în comunităţile dumneavoastră. Nu construim nimic, ci pentru o perioadă limitată de timp obţinem poate un număr, dar nu semnificativ sau determinant, un număr mai mare de voturi. Poate este o soluţie ca toate partidele româneşti să se unească împotriva cui? Tot a unor români, dar de etnie maghiară. Aşa o să ne unim şi împotriva românilor lipoveni la Tulcea, aşa o să ne unim împotriva românilor de etnie germană de la Sibiu. Nu ştiu care e soluţia cea mai bună, cu certitudine dumneavoastră trebuie să ştiţi care este soluţia cea mai bună, dar eu nu vin să învrăjbesc. Eu vreau să trăiesc într-o Românie normală. Eu cred că împreună putem construi”, a afirmat Ciolacu.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.