Acasă Actualitatea Povestea tânărului pompier sătmărean care și-a salvat colega înainte de un examen

Povestea tânărului pompier sătmărean care și-a salvat colega înainte de un examen

0

Ieri a fost o zi foarte aglomerată, caracteristică începutului de an. Termene, dosare, rapoarte, tot tacâmul… Seara trebuia să ajung și la facultate, aveam examen.

Cum am ajuns în sală, l-am salutat pe Dan și alți câțiva colegi pe care îi știu și am început să răscolesc prin geantă după caiete.

Nu am apucat să ne așezăm în bănci, când o colegă s-a prăbușit brusc de pe picioare, direct pe podea.

Nimeni nu a apucat să reacționeze, cu excepția lui Dan. Nici acum nu înțeleg cum a ajuns atât de repede lângă ea.

Dan a așezat-o în poziția de siguranță, a monitorizat-o și a sunat la 112. În scurt timp colegii de pe ambulanța SMURD au ajuns la fața locului și au preluat-o în siguranță.

Astăzi, l-am căutat pe Dan de dimineață. Vroiam să îmi povestească despre intervenția lui din sala de examen. Era pe platou, la pregătire fizică.

L-am rugat să facă o pauză și să îmi spună mai multe despre cum a reacționat atât de repede și cum a știut exact ce trebuie să facă.

Cu multă, chiar prea multă modestie, îmi răspunde: „ – Of, dar nu am făcut nimic deosebit! Am fost doar lângă ea, atât!”

Dan, ai făcut ce faceți voi, pompierii salvatori, atât de dedicați și implicați. Salvați vieți și sunteți lângă oameni atunci când poate nimeni altcineva nu este!

El este colegul nostru, Dan Curac, pompier sătmărean, un salvator, indiferent de împrejurare.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.