Acasă Actualitatea Poliția, la datorie de Sărbătorile Pascale

Poliția, la datorie de Sărbătorile Pascale

0

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare vor fi la datorie pentru ca Sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrată în condiții de siguranță, dar și pentru a se asigura de faptul că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid–19 sunt respectate.

În acest sens, 287 de forțe din structurile Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona, zilnic, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, terase și zone de agrement, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii de la rutieră, care vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri judeţene, pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane.

În scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Ne dorim ca prin aceste măsuri să prevenim orice fel de incidente sau situații care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, intenția noastră fiind aceea de protejare a cetățenilor și nu de sancționare a acestora.

Reamintim faptul că, în noaptea de 1 spre 2 mai, va fi permisă circulația persoanelor, fără restricții, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paștelui.

Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.