Acasă Sărituri cu schiurile Piotr Zyla, AUR la Campionatele Mondiale de pe trambulina normală! Geiger a...

Piotr Zyla, AUR la Campionatele Mondiale de pe trambulina normală! Geiger a luat argintul, Lanisek bronzul

0

Campionatele Mondiale de Schi Nordic și-au desemnat primii medaliați. în acestă seară, la sărituri cu schiurile, pe trambulina cu dimensiunea la 106 metri de la Oberstdorf. Un polonez, Piotr Zyla (34 de ani) a fost cel mai bun, devenind campion mondial pe trambulina normală. Argintul i-a revenit neamțului Karl Geiger, în timp ce slovenul Anze Lanisek a prins medalia de bronz.

În cadrul competiției de azi, organizatorii au găsit o idee năstrușnică pentru tribunele goale, unde au plasat spectatori de carton la propriu, aceștia fiind imprimați în mărime naturală.

Prima manșă a fost una interesantă, cu evoluții bune, cea mai lungă săritură fiind semnată de Piotr Zyla, 105 metri, care a și terminat primul manșa întâi. A fost urmat de slovenul Anze Lanisek (102,5 metri) și niponul Ryoyu Kobaiashi (104 metri). Campionul mondial en-titre, Dawid Kubacki s-a clasat al cincilea după prima serie de sărituri.

Kamil Stoch, unul dintre sportivii care a deziluzionat la această întrecere

La rubrica “dezamăgiri”, nu putem să nu îi amintim aici pe Kamil Stoch (locul 23), Markus Eisenbichler (locul 14), favoritul gazdelor, sau liderul Cupei Mondiale și câștigătorul calificărilor de ieri, Halvor Egner Granerud (locul 16), poate din cauza vântului, care a încetat să mai bată din față, dar și a modificării barei de start, coborâtă cu două poziții, de la 12, al 11 și apoi la 10.

După o primă manșă spectaculoasă, cea de-a doua a început cu evoluții timide. Înaintea ultimelor 10 evoluții, Granerud se afla în fotoliul de lider în clasamentul intermediar, mai ales că vântul din spate a redus dimensiunile evoluțiilor celorlalți și norvegianul intra în cărți pentru o medalie.

Germanul Karl Geiger, cu 4 evoluții înainte de final s-a instalat pe prima poziție, iar la final, emoțiile au atins cote maxime după ce Lanisek, favoritul experților n-a reușit să-l depășească apoi pe neamț, însă a reușit polonezul Pyotr Zyla și a cucerit aurul mondial. Argint pentru Karl Geiger și bronz pentru Anze Lanisek, la cel mai bun sezon al său.

TOP 10 Campionat Mondial trambulină normală Oberstdorf 2021

“A fost o zi grozavă pentru mine, sunt foarte bucuros, toate au mers extrem de bine astăzi, m-am simțit excelent pe trambulină, totul a ieșit perfect pentru mine. M-am trezit de dimineață, am zis că merg să îmi fac treaba perfect, m-am pregătit și emoțional cât de bine am putut și iată că am reușit”, a spus la final noul campion mondial, Piotr Zyla.

Așadar, titlul mondial “rămâne” la polonezi, după ce în 2019, aurul a fost adjudecat de Dawid Kubacki.

Rezultatele complete, AICI: http://live.fis-ski.com/jp-3115/results-pda.htm/

După concursul pe echipe mixt de mâine, ne mutăm săptămâna viitoare pe trambulina mare.

Programul băieților la Oberstdorf
• Duminică, 28 februarie: 
concurs echipe mixt DT106, ora 18:00 (E4K)
• Joi, 4 martie: ședință de calificare DT137, ora 18:30 (E1, HD, 4K)
• Vineri, 5 martie: concurs individual DT137, ora 18:00 (E1, HD, 4K)
• Sâmbătă, 6 martie: concurs echipe DT137, ora 18:00 (E1, HD, 4K)

Articolul precedentBăieții sar sâmbătă pentru primele medalii de la Oberstdorf! Cine le câștigă?
Articolul următorGermania obține al patrulea titlu consecutiv! Norvegia și Austria completează podiumul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here