Acasă Actualitatea Peste 150 de angajați ai SJU Satu Mare au depus mărturii în...

Peste 150 de angajați ai SJU Satu Mare au depus mărturii în cazul decesului Ștefaniei

0

Peste 150 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare au depus mărturii cu privire la cazul medicului care a tratat-o pe tânăra de 15 ani decedată la Unitatea de Primiri Urgenţe, a declarat, marţi, managerul unităţii, Adrian Marc.

Potrivit acestuia, după decesul tinerei, pe lângă ancheta Colegiului Medicilor care verifică respectarea protocoalelor medicale, au fost deschise anchete de către consiliul de etică şi comisia de disciplină din cadrul spitalului, fiind analizat şi comportamentul medicului.

“Se procesează opinia, declaraţiile, a 157 de persoane. Am demarat acest proces în amănunţime fiindcă am dorit obiectivitate, claritate şi deschidere. Am considerat că este corect şi necesar să se pronunţe toţi cei care au dreptul să se pronunţe şi trebuie să se pronunţe, indiferent de categoria sau de statutul lor profesional, şi aici nu vorbim numai de medici, vorbim de asistenţi medicali, brancardieri, infirmieri, vorbim de tot personalul medical care poate să confirm sau să infirme ceea ce comisia trebuie să analizeze şi să evidenţieze. Prin urmare cele 157 de persoane au scris ceea ce au avut de spus, în deplină confidenţialitate, am avut grijă şi la acest aspect, pentru că din păcate există suspiciune şi teamă şi între oameni”, a spus Adrian Marc.

El a precizat că medicul respectiv a fost invitat să îşi spună punctul de vedere, însă nu a dat curs solicitării, el fiind în “indisponibilitate temporară de muncă”. Marc a adăugat că după finalizarea anchetelor va lua măsurile care vor fi propuse.

În paralel desfăşoară anchete Poliţia şi Colegiul Medicilor.

Spitalul Judeţean a arătat, printr-un comunicat de presă, că tânăra a murit în 18 ianuarie, după al doilea stop cardiorespirator, având probleme de respiraţie.

“În data de 18.01.2023, ora 15,21 s-a prezentat la UPU o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturaţie oxigen 88%. A fost preluată de echipa de Urgenţe majore şi intubată, primele investigaţii pledând pentru un cord pulmonar acut şi suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză. În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susţinere a funcţiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19,10 intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată”, a precizat sursa citată.

Părinţii adolescentei au declarat, presei, că fata a ajuns “pe propriile picioare” la spital. În urmă cu două săptămâni, în faţa spitalului judeţean din Satu Mare a fost organizat şi un protest, la care au participat sute de oameni şi unde s-a cerut demisia medicului de gardă.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.