Acasă Informativ Paul Stănescu, secretar general PSD: Majorarea pensiilor face dreptate românilor

Paul Stănescu, secretar general PSD: Majorarea pensiilor face dreptate românilor

0

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Paul Stănescu, a anunțat că, începând cu luna ianuarie 2024, toate pensiile vor crește. PSD susține că această decizie reprezintă un pas în direcția eliminării nedreptăților și asigurării unei Românii mai echitabile.

Stănescu a subliniat că această creștere a pensiilor este rezultatul unui angajament luat de PSD, menționând că partidul și-a asumat majorarea pensiilor și se ține de cuvânt. El a subliniat importanța acestei legi a pensiilor, descriind-o drept “corectă” și menționând că va elimina nedreptățile persistente.

Potrivit declarațiilor lui Stănescu, această inițiativă legislativă va fi dusă mai departe în Parlament cu sprijinul partenerilor de coaliție. El a subliniat necesitatea rațiunii și dialogului politic civilizat în adoptarea acestei legi. De asemenea, a făcut apel la celelalte partide politice, în special la AUR și USR, să susțină această măsură, iar în caz contrar, să explice propriilor familii de ce sunt împotriva intereselor părinților și bunicilor lor.

“Principiul după care se ghidează PSD este unul simplu și clar: trebuie să dăm mai mult celor cu venituri mici”, a adăugat secretarul general al PSD. El a menționat că pensiile vor crește din ianuarie 2024 și apoi din septembrie, fiind planificate creșteri diferențiate, acordându-se mai mult celor dezavantajați și mai puțin celorlalți.

Această inițiativă este prezentată ca un demers pentru asigurarea unei protecții sociale mai bune pentru persoanele cu venituri reduse și în vederea eliminării inechităților existente în prezent.

Foto: RomâniaTV

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.